Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøvær fører til forsinkelser på Gardermoen

- Hold kontakt med flyselskapet du skal reise med.

FORSINKELSER:  Snøværet vil i dag kunne føre til forsinkelser på Gardermoen. (Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning).
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FORSINKELSER: Snøværet vil i dag kunne føre til forsinkelser på Gardermoen. (Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning). Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skal du ut og fly i dag, må du regne med at det vil kunne bli forsinkelser.

- Det snør ganske tett nå. Det gjør at vi må brøyte begge rullebaner kontinuerlig. Været gjør også at vi må holde større avstand mellom flyene ved innflyvning. I tillegg må vi avise flyene. Summen av dette gjør at det blir noen forsinkelser, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn til Dagbladet.

Han sier det er vanskelig å si noe om hvor mange flyvninger det vil gjelde og hvor lenge passasjerene må belage seg på å vente.

- Det vil ikke bli så voldsomt store forsinkelser. Vi klarer å holde flyplassen åpen i dag. Det viktigste for passasjerene er at de holder kontakt med flyselskapet de skal reise med. Hvis de ikke hører om noe, så møter de opp som normalt, sier Andersen.

Det er ifølge Andersen lett snø som daler ned på Gardermoen.

- Vi snakket akkurat med meteorologene. Det skal snø lett i løpet av hele dagen i dag. Men vær er ikke alltid vitenskap, sier han.

Hele Norges coronakart