Snøvær gir stengte veier

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel om vanskelige kjøreforhold flere steder i landet.

SNØ: Natt til onsdag var Sognefjellet stengt på grunn av snø og is i veien. Her er et bilde fra Sognefjellshytta. Foto: Statens Vegvesen
SNØ: Natt til onsdag var Sognefjellet stengt på grunn av snø og is i veien. Her er et bilde fra Sognefjellshytta. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fylkesvei 55 over Sognefjellet har vært stengt i perioder både tirsdag og onsdag. På grunn av mye snø blir veien ikke åpnet klokka 8 torsdag som planlagt. Det tas en ny vurdering klokka 10, opplyser Vegtrafikksentralen Vest.

Også fylkesvei 243 over Aurlandsfjellet i Sogn og Fjordane er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Her vil det bli tatt en ny vurdering torsdag klokka 12.

Gamle Strynefjellsveg, fylkesvei 258 mellom Oppland og Sogn og Fjordane, er også stengt. Det var ventet at denne veien kunne åpnes i løpet av torsdag, men Statens vegvesen opplyser ved 7.30-tiden at veien likevel ikke kan åpnes i løpet av dagen.

Kulderekorder

Fylkesvei 63 mellom Geiranger og Langvatn var stengt tidlig torsdag morgen, men denne veien åpnes igjen klokka 8.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel om vanskelige kjøreforhold for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordfjord på grunn av sludd og snø over 800–900 meter. Varselet gjelder fram til torsdag formiddag.

Selv om kalenderen sier at vi er i sommermåneden juli, har det kommet snø flere steder i fjellet de siste dagene, og det er satt flere kulderekorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer