Snøvær i Sør-Norge: - Noen områder er det ikke tilrådelig med sommerdekk

Snø skaper vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge.

HASLESTAD NÅ: Dette bildet viser E18 ved Haslestad i dag tidlig klokka 08.44. Snøværet har flyttet seg vestover og ifølge Statens vegvesen er det nå verst i Aust-Agder. Foto: Statens vegvesen
HASLESTAD NÅ: Dette bildet viser E18 ved Haslestad i dag tidlig klokka 08.44. Snøværet har flyttet seg vestover og ifølge Statens vegvesen er det nå verst i Aust-Agder. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vestfold, Telemark og Agder-fylkene har i dag tidlig vært rammet av snøvær. På E18 har det tidvis ført til vanskelige kjøreforhold.

Akkurat nå er det Aust-Agder som er verst, ifølge Statens vegvesen.

- Det er området rundt Grimstad som er det verste nå. Som du ser på webkameraet på E18 i Haslestad, er det jo virkelig snøføre, sier trafikkoperatør Trone Kleiv i Region sør til Dagbladet.

- Folk må avpasse hastigheten etter det føre som er, det er ikke alle områder det er tilrådelig å kjøre med sommerdekk nå, sier Kleiv.

Agderposten skriver at det er blankis på noen tilførselsveier rundt Grimstad og beskriver trafikksituasjonen med følgende ord: «Kaos». Meteorologisk institutt beskriver dagens vær slik:

- Sør for Stad er det meldt haglbyger og regn og på Østlandet er det også muligheter for litt sludd i det. Nord for Stad og hele veien nordover er det mer sludd og snøbyger, sier meteorologikonsulent Linda Kleppe.

Fristen har gått ut 4. april var i teorien siste frist for å ta av piggdekkene i Sør-Norge i år. Du kan imidlertid bruke piggdekk nærmere sommeren også, dersom været og føret krever det. I helga har det kommet snø i alt fra Østlandet og i Trøndelag.

- I Sør-Norge gikk fristen for piggdekk ut for noen uker siden. Men der det er snø er det er klart at man må vurdere å skifte til vinterdekk igjen eller reise på andre måter, sier trafikkoperatør Jeanette Andersen i region Øst til Dagbladet.

- Hvis vi ser på Sør-Norge er det veldig lokalt, at lokale snøbyger skaper vanskelig føre. Det gjelder for Hele Sør-Norge i grunn, fra helt oppe i Østerdalen, over Tonsåsen i Oppland og i Valdres-området. Der hvor det har kommet snø sier det seg selv at det ikke er tilrådelig å kjøre med sommerdekk, sier Andersen.

I Nordland, Troms og Finnmark er piggdekkfristen 30. april. Men i Trøndelag og Møre og Romsdal er det muligheter for snø også i dag.

- I Sandefjord er det meldt sluddbyger og haglbyger, på Rygge har du muligheter for sluddbyger og haglbyger, på Gardermoen regn og haglbyger. Sludd og snøbyger er det først i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge, sier Kleppe i Meteorologisk institutt.

Stigende temperaturer Langs E18 i Buskerud, Vestfold og Telemark har det blitt bedre utover morgenkvisten. Det var meldt ned i to grader så langt sør som Grimstad og Kristiansand i dag tidlig.

Nå har temperaturen steget litt.

- Langs E18 i Buskerud, Vestfold og Telemark er det stort sett bart og vått nå. Alt av tilgjengelige mannskaper fra oss er ute for å gjøre tiltak, så jeg regner med det kommer seg i Agder også, sier Kleiv.

- I Sandefjord er det meldt sluddbyger og haglbyger, på Rygge har du muligheter for sluddbyger og haglbyger, på Gardermoen regn og haglbyger. Sludd og snøbyger er det først i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge, sier Kleppe i Meteorologisk institutt.

Les også: Derfor kan det snø og være varmt solvær samtidig

VESTFOLD:  I dag tidlig var det snø på veiene i Vestfold. Dette bildet viser Fokserød ved Sandefjord klokka08.36, hvor snøen på selve veien nå har smeltet. Foto: Statens Vegvesen
VESTFOLD: I dag tidlig var det snø på veiene i Vestfold. Dette bildet viser Fokserød ved Sandefjord klokka08.36, hvor snøen på selve veien nå har smeltet. Foto: Statens Vegvesen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer