<strong>KAOS:</strong> Snøværet i Europa har skapt trafikkaos i store deler av Tyskland i helga. Foto: Steve Parsons / PA via AP / NTB scanpix
KAOS: Snøværet i Europa har skapt trafikkaos i store deler av Tyskland i helga. Foto: Steve Parsons / PA via AP / NTB scanpix Vis mer

Snøvær skaper kaos i flytrafikken i Europa

Driftsselskapet til Frankfurt flyplass beskriver situasjonen som dramatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Snøvær har skapt forsinkelser og kanselleringer på flere av Europas største flyplasser i helga. Stavanger Symfoniorkester er værfast i Amsterdam.

Vinterværet har forårsaket trafikkaos over store deler av Tyskland i helga.

Som følge av kraftig snøvær vest i Tyskland, stanset flyplassen i Düsseldorf midlertidig all flytrafikk. Også flyplassen i Frankfurt har rapportert om en rekke kansellerte flygninger og hundrevis av forsinkelser.

En talsperson for Fraport, driftsselskapet til Frankfurt flyplass, beskriver situasjonen som dramatisk.

Det er ikke bare lufttrafikken som påvirkes i Tyskland, flere bilister har også pådratt seg skader i snøstormene.

Heller ikke i Storbritannia går snøværet upåaktet hen.

Store forsinkelser

Flyplassene Luton og Stansted utenfor London, og flyplassen i Birmingham melder om store forsinkelser og innstilte fly søndag fordi rullebanene måtte brøytes.

Og på motorveien M1 mellom London og det nordøstre England var flere strekninger stengt på grunn av ulykker der biler med sommerdekk hadde kjørt inn i hverandre på det glatte føret. Det er ikke vanlig å bruke vinterdekk i det vanligvis snøfattige Storbritannia.

I Wales oppfordret politiet folk til å unngå å ferdes ute dersom det ikke var nødvendig. Det er meldt snø og kraftig vind hele søndagen, spesielt ved kysten.

Værfaste nordmenn i Amsterdam

I Norge melder Yr blant annet om mye snø på Vestlandet. Her hjemme er det for øyeblikket imidlertid ingen trafikale problemer.

Men på Schiphol flyplass i Amsterdam sitter 80 medlemmer av Stavanger Symfoniorkester værfast, melder Stavanger Aftenblad.

Da symfoniorkesteret skulle reise hjem søndag, fikk de beskjed om at de måtte ta et fly som går tirsdag morgen på grunn av snøværet som herjer store deler av Europa.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer