FLERE UHELL: Det har vært flere trafikkulykker på Østlandet fredag. Her ved Vestby. Ingen ble skadet i uhellet. Tor Aage Hansen
FLERE UHELL: Det har vært flere trafikkulykker på Østlandet fredag. Her ved Vestby. Ingen ble skadet i uhellet. Tor Aage HansenVis mer

Snøvær skaper kaos på veiene: - Nå må bilister ta det med ro

Flere vogntog har stått bom fast på veiene.

I 21-tiden fredag kveld står seks trailere bom fast ved Svartdalstunnelen i Oslo.

Operasjonsleder Line Scott forteller at de sliter med å komme seg opp bakken opp mot Ryen-krysset.

- Det meldes om mye løssnø på veiene og vanskelige kjøreforhold, sier hun, og legger til:

- Ett felt er åpent. Nå jobber vi med å forebygge så ikke dette skjer igjen. Vegtrafikksentralen skal skilte og det brøytes så busta fyker.

I 18-tiden sto også fire vogntog fast på E6, ved Skulleruddumpa. Veien ble midlertidig stengt for at bergingsbilene skulle få best mulig arbeidsforhold. Også på E18 ved Liertoppen i retning Oslo har vogntog hatt trafikale problemer.

- Det har vært noen trafikkuhell, men ingen alvorlige hendelser. Det er først og fremst tunge kjøretøy som sliter på veiene, sier operasjonslederen.

GIKK GALT: Det gikk ikke helt som det skulle da TV-profil Harald Rønneberg skulle på hyttetur. Vis mer

Ingen personskader

Klokka 16.30 melder politiet i Sør-Øst på Twitter om store trafikale utfordringer i distriktet, grunnet snøværet.

- Nå må bilister begynne å ta det med ro. Det er ingen grunn til at folk tar det travelt i dag, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ingen alvorlige personskader har foreløpig oppstått som følge av trafikkulykkene, men politiet i flere politidistrikt oppfordrer nå bilister sterkt til å kjøre etter forholdene.

Fredag kveld, like før klokka 22.30, opplyser Sør-Øst politidistrikt at de siden klokka 14.30 har hatt 75 trafikkhendelser. Tallet omfatter alt fra trafikkulykker til kjøretøystans.

Kjøreforbud

Det er ikke bare biler på Østlandet som sliter. Agder har de siste dagene fått mye snø, og i går måtte Vegtrafikksentralen ilegge flere vogntog kjøreforbud.

Ifølge politiets twitter-meldinger ser det ut til at snøen har skapt problemer for vogntog i området i dag også.

Klokka 18.15 måtte de rykke ut til E18 ved Lillesand for å bistå et vogntog som hadde kjørt seg fast. Traileren ble fjernet og ble ilagt kjøreforbud inntil kjøreforholdene er bedre.