Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøvlet ikke- slapp straff

Med en promille på 1,79 sovnet skipperen ved roret og sendte skuta på grunn. - Ingen problem, mente dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipperen på frakteskipet hadde tatt seg endel angstfordrivere og sovnet på vakt i november i fjor. Plutselig gikk båten på grunn i Gisundet i Troms, skriver Nordlys.

Da politiet ba mannen blåse i alkometeret stoppet nåla på en promille på 1,79. Men det gjør ingenting hvis du fører et større skip. Det fins nemlig ingen promillegrense for disse fartøyene, i motsetning til for eksempel fritidsbåter.

Det fikk politiet smertelig erfare da skipperen ble framstilt for Senja tingrett. Retten mente nemlig at det ikke var bevist at grunnstøtingen skyldtes at mannen var full.

«Det forhold at tiltalte sovnet av på vakt kan ikke utover enhver rimelig tvil tilskrives alkoholinntaket. Det kan like gjerne tilskrives trøtthet eller søvnmangel», heter det i dommen.

Sjanglet ikke

Da den 56 meter lange båten gikk på grunn hadde den 59 år gamle skipperen drukket både før og under vakta. Men han hevdet at drikkingen ikke gikk ut over jobben. Siden mannen ikke snøvlet eller snublet, mener retten det er greit.

«Tiltalte har ikke hatt noen av de klassiske tegn på beruselse, slik som ustø gange, snøvlende tale eller svømmende øyne», skriver Senja tingrett.

De legger også vekt på to vitner, en kokk og en lensmannsbetjent, som ikke hadde noe å utsette på skipperens oppførsel.

Skipperen ble frifunnet, men politiet har ennå ikke bestemt seg for om de vil anke dommen.