Snowboardere i hasj-skandale

Flere kjente brettkjørere er dømt til fengselsstraffer og bøter i det politiet beskriver som tidenes største narkotikasak på Voss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bergensavisen er flere av de straffede kjente idrettsutøvere. Ettter det dagbladet.no kjenner til, er en av de dømte tidligere norgesmester.

Til sammen sju utøvere mellom 20 og 23 år har innrømmet at de ved en anledning spleiset på et helt kilo hasj i fjor høst. De har også innrømmet flere mindre innkjøp, til sammen 1,5 kilo hasj i løpet av det siste året.

De syv - seks gutter og ei jente - har ifølge BA innrømmet kjøp og bruk, og seks av dem har allerede fått straff i forhørsretten på Voss:

To 23-åringer, tre 22-åringer og en 21-åring har fått fengselsstraffer fra 60 dager betinget til seks måneder hvorav to ubetinget, og bøter på 3000 og 5000 kroner. Den sjuende får straffen utmålt denne uka.

- Ikke noe en leker med

- Retten legger til grunn at det innenfor gjengen har blitt benyttet hasj som rent nytelsesmiddel i stort omfang, uten at brukerne på noen måte har forstått alvoret i det de har holdt på med. Ungdommene må derfor finne seg i at retten bruker sakene til å synliggjøre for andre at hasj ikke er noe en leker seg med. Hasj er alvor, heter det i dommene fra forhørsretten på Voss.

- Tåpelig av oss

De sju ungdommene er mer eller mindre aktive idrettsutøvere. Den ene 23-åringen, som fikk fem måneders betinget fengsel og 5000 kroner i bot, angrer på det de har gjort:

- Jeg ser helt klart problematikken mellom min posisjon i idretten og det jeg nå er siktet for. Jeg kan bare si at jeg nå tar fullstendig avstand fra all bruk av narkotiske stoffer. Dette var helt tåpelig gjort av oss, sier han til BA.

- Jeg skal aldri rote meg bort i noe slikt igjen. Alvoret i saken har gått sterkt innpå meg, sier en av de andre ungdommene. Hun har ifølge BA markert seg på nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor idretten sin.