OMKOM:  Lars Eriksen (42) omkom etter at han ble tatt av skred i Hemsedal i går. «Med sin ærefrykt for fjellet og fokus på sikkerhet, var det ingen som kunne tro at den tragiske ulykken kunne ramme Lars,» skriver kamerater av ham på Friflyt.no. Foto: Privat
OMKOM: Lars Eriksen (42) omkom etter at han ble tatt av skred i Hemsedal i går. «Med sin ærefrykt for fjellet og fokus på sikkerhet, var det ingen som kunne tro at den tragiske ulykken kunne ramme Lars,» skriver kamerater av ham på Friflyt.no. Foto: PrivatVis mer

Snowboardprofilen Lars Eriksen (42) tatt av skred

Mannen som omkom i Hemsedal i går hylles av venner som «en av de mest rutinerte snowboarderne».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i går omkom etter at han ble tatt av snøras var 42 år gamle Lars Eriksen fra Hemsedal. Eriksen ble liggende under snøen ved Tottenveggen ved Hemsedal skisenter i to timer før han ble funnet.

Eriksen var en anerkjent bygger av snowboardparker, og en kjent profil i snowboardmiljøet i Norge.

I Hemsedal har han jobbet som snowboardparksjef ved skisenteret.

- Hylle Lars Det er politiet som i kveld offentliggjorde navnet til Eriksen, etter at pårørende var varslet. Eriksen og en kamerat kjørte i går utenfor oppkjørte løyper da det tragiske skredet ble utløst klokka 13.55.

Både på nettsidene til Fri Flyt og Tacky har i kveld noen av Eriksens kamerater skrevet en hyllest til kameraten, hvor de minnes den erfarne snowboardkjøreren.

«Lars har kjørt utallige turer i området siden 1988. I går sa Lars lykkelig at de turene han akkurat hadde kjørt, var de beste turene han noen gang hadde opplevd. Den siste turen, ble hans livs tur.», står det på nettsiden.

Vi ønsker å hylle Lars for alt han har betydd for oss som venn og snowboarder. Han har vært med på å definere snowboardsporten gjennom sitt arbeid og engasjement, i mange kanaler, i alle år. Lars var en visjonær, parkbygger av verdensklasse, en av de mest rutinerte snowboarderne, habil snowboardfotograf og forfatter, vår mentor, gründer og levemann.» står det videre.

I morgen vil det bli holdt minnestund for Eriksen på toppen av Toten 2 klokka 13.55, på samme tidspunkt som raset skjedde julaften. Deretter vil det bli samling på Hemsedal Café klokka 16.

Ved stein I går opplyste Glenn Lura, operatør i Nordre Buskerud politidistrikt, at Eriksen ble funnet i området som heter Analen, en veldig smal trakt som er kjent som et «off pist»-område for kjørere. Eriksen hadde sender/ mottaker på seg da han kjørte.

- De hardde vært ute og kjørt, og begge to var ved skredet som løsnet. Han ene ble tatt av skredet, mens han andre fikk reddet seg ved en stein. Alt tyder på at de utløste skredet, det er meget bratt i området, sier operasjonelder i Nordre Buskerud politidistrikt, Thov Thorsrud til Dagbladet.

Stor skredfare Operasjonsleder Thorsrud forteller at de forut for dette også har hatt en hendelse hvor det ble utløst skred i området. Heldigvis ble ingen tatt.

- Vi har sendt ut advarseler, det er kjent sak at det er meget stor skredfare i området. Vi antar at mye folk er ute, og håper at de tar advarselen vår til etterretning, sier Thov Thorsrud.

TATT AV SKRED:  Den omkomne mannen, som ble tat av skred i hemsedal i går, er Lars Eriksen. Kart: Google Maps
TATT AV SKRED: Den omkomne mannen, som ble tat av skred i hemsedal i går, er Lars Eriksen. Kart: Google Maps Vis mer