Snowden får hjelp fra Assange i asylsak

Varsleren Edward Snowden er i kontakt med WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange for å få hjelp til å søke asyl på Island.

 HOLDER SEG UNNA USA:  Etter å ha stått bak avsløringen av NSAs massive overvåkning, tør ikke varlseren Edward Snowden å dra tilbake til USA. Nå er han i kontakt med Julian Assange (Wikileaks) for å få hjelp til å søke asyl på Island.  Foto: AP Photo/The Guardian, File)
HOLDER SEG UNNA USA: Etter å ha stått bak avsløringen av NSAs massive overvåkning, tør ikke varlseren Edward Snowden å dra tilbake til USA. Nå er han i kontakt med Julian Assange (Wikileaks) for å få hjelp til å søke asyl på Island. Foto: AP Photo/The Guardian, File)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snowden tør ikke oppholde seg i USA etter at han lekket detaljer rundt landets overvåkingspraksis og har for tiden base i Hongkong, mens han jobber for å få asyl på Island.

- Vi er i kontakt med Snowdens advokater og er involvert i prosessen rundt å forhandle fram et asyl på Island, sier WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, som selv er på flukt fra svenske myndigheter og har søkt tilflukt på Ecuadors ambassade i London.

Onsdag ble det også kjent at Snowdens team har vært i kontakt med islandske myndigheter.

- En av hans representanter har, etter det jeg kjenner til, hatt noen uformelle diskusjoner med ansatte hos et par ministre. Men det har ikke vært noen formelle diskusjoner, sier statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson.

Han påpeker at Snowden må være på Island for å søke om asyl på øya, og vil ikke kommentere saken ytterligere før det er tilfelle.

(NTB)