FØRSTE DIREKTEOPPTREDEN:Den spionsiktede varsleren Edward Snowden deltar mandag via videolink i en paneldebatt på festivalen South by Southwest (SXSW) i Austin i Texas. Dette bildet av ham ble frigitt i forbindelse at han holdt nyttårstalen på britiske Channel 4. Foto: 
AFP Photo/Channel 4/NTB Scanpix
FØRSTE DIREKTEOPPTREDEN:Den spionsiktede varsleren Edward Snowden deltar mandag via videolink i en paneldebatt på festivalen South by Southwest (SXSW) i Austin i Texas. Dette bildet av ham ble frigitt i forbindelse at han holdt nyttårstalen på britiske Channel 4. Foto: AFP Photo/Channel 4/NTB ScanpixVis mer

Snowden i sin første direkteopptreden

På teknologi-festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spionsiktede varsleren Edward Snowden deltar mandag via videolink i en paneldebatt på festivalen South by Southwest (SXSW) i Austin i Texas.

Det er den første direktesendte opptredenen til Snowden siden han rømte fra USA med titusenvis av dokumenter om de amerikanske etterretningstjenestenes overvåking.

Snowden skal delta i et panel med sin advokat Ben Wizner og Chris Soghoian fra ACLU (American Civil Liberties Union), melder Forbes.

Ifølge Wizner har Snowden valgt å snakke på SXSW fordi festivalen samler unge mennesker som er lidenskapelig opptatt av teknologi.

(NTB)