SNP åpner for ny skotsk folkeavstemning

Ny kamp for uavhengighet.

NY RUNDE: Skotske nasjonalister vil foreslå at det holdes en ny folkeavstemning om uavhengighet fra Storbritannia, opplyser den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon.
 Foto: NTB Scanpix
NY RUNDE: Skotske nasjonalister vil foreslå at det holdes en ny folkeavstemning om uavhengighet fra Storbritannia, opplyser den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skotske nasjonalister vil foreslå at det holdes en ny folkeavstemning om uavhengighet fra Storbritannia, opplyser den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon.

Sturgeon sa søndag at hennes skotske uavhengighetsparti SNP vil komme med en tidsplan for når en ny folkeavstemning kan holdes i et manifest for valget i 2016.

- Vårt manifest vil inneholde en tidsplan for når vi mener det er riktig å holde en andre folkeavstemning, sa Sturgeon til nyhetsbyrået Press Association.

Det er ventet at manifestet blir offentliggjort på SNPs landsmøte neste måned.

Skottene går til valg på ny nasjonalforsamling i mai neste år.

Ved det britiske parlamentsvalget i mai fikk Nicola Sturgeons skotske uavhengighetsparti SNP en voldsom framgang og rykket inn i Parlamentet i Westminster i London med 56 av de 59 setene fra Skottland. Det åpnet for spekulasjoner om ny folkeavstemning etter at skottene i september i fjor stemte nei til uavhengighet.

Den britiske statsministeren David Cameron utelukket etter vårens valg en ny skotsk folkeavstemning.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram