-  Snu, eller gå av

Det stormer rundt fiskeriminister Svein Ludvigsen. Mektige Norges Fiskarlag raser over at statsråden sier opp fiskeriavtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen av fiskarlaget, Reidar Nilsen, sier Ludvigsen systematisk undergraver fiskernes vilkår.

Bakgrunnen for bruddet mellom fiskeriminister og fiskarlag er at Ludvigsen i dag sier opp fiskeriavtalen mellom staten og Norges Fiskarlag. På Stortinget er Ap, SV og Sp i harnisk, og landets fiskere tror ikke sine egne øyne og ører.

Gjennom hovedavtalen får de mest utsatte fartøysgruppene støtte. Når avtalen sies opp, forsvinner føringstilskudd, tilskudd til drift av mottaksstasjoner, drift av velferdsstasjoner, støtte til norsk selfangst og garantilott.

Ap, SV og Sp mener Ludvigsens nye grep rammer bosetting og sysselsetting i distriktene. Resultatet kan bli nedlegging av fiskeribedrifter i Nord-Norge.

-  Undergraver

Lederen av Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, er rasende.

-  Det er ikke lett å bli klok på den mannen. Siden han kom til Fiskeridepartementet i 2001, har han systematisk undergravd vilkårene for norske fiskere. Jeg må stadig spørre meg om han har misforstått sin oppgave. Landbruksminister Lars Sponheim strever for å få mest mulig til landbruket, og næringsminister Ansgar Gabrielsen har nettopp berget gigantiske skattelettelser for rederinæringen. Men Ludvigsen gjør hva han kan for å fjerne de ordningene som fiskerne har nytt godt av. Hvem tror han at han er minister for? sier Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer