- Snu eller gå

SVs toppledelse til Hydros styreleder Jan Reinås: Hvis du ikke snur og stanser milliondrysset må du fjernes som styreleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Både styret og ledelsen i Hydro bør tenke seg om og gjøre om den beslutningen de har tatt, sier nestleder og statssekretær ved Statsministerens kontor, Bård Vegard Solhjell til Dagbladet.

Hans nestlederkollega Audun Lysbakken supplerer:

– Det er på tide å fjerne Jan Reinås som styreleder snarest mulig, dersom dette ikke skjer, sier han.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsens nærmeste medarbeidere formulerer med dette et klart ultimatum til Hydros styreleder Jan Reinås og øker dermed regjeringens press kraftig. Halvorsen selv er på ferie og var i går ikke tilgjengelig for kommentarer.

– Elitekultur

Solhjell mener beslutningen til styret i forrige uke om å drysse 210 millioner kroner over 35 ledere mot at de ga fra seg sine opsjoner, er et uttrykk for en elitekultur som SV ønsker å ta et kraftig oppgjør med. Aller mest fikk konsernsjef Eivind Reiten. Han fikk en kontantutbetaling på 27,8 millioner kroner og en lønnsøkning på én million kroner som en kompensasjon for at den lukrative opsjonsordningen ble avviklet.

– For SV er det en viktig politisk sak å ta et oppgjør med slik elitekultur. Her viser ledelsen og styret hvordan de uhemmet premierer seg selv uten tanke på samfunnet rundt. Jeg tror folk flest aksepterer at ledere har høyere lønn, men disse hemningsløse skillene er ikke sunt. Eksempler som dette i Hydro viser hvor nødvendig den opprydningen regjeringen foretar, faktisk er, sier Solhjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer