Snubler i 2003

Carl I. Hagen har reddet Høyre/KrF-regjeringen i høst. Neste år kan han fullstendig spenne bein på en upopulær Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DENNE HØSTEN har vært en sammenhengende fest for Carl I. Hagen. Den har vært et politisk mareritt for Bondevik. For Ap har den vært ei tid for å slikke sine sår. Og i Høyre er fortsatt selvtilfredsheten ved å være tilbake i regjeringskontorene dominerende. I dag oppsummerer Kjell Magne Bondevik regjeringens innsats i 2003. Fortsatt er Bondevik en god politisk håndverker. Og han både trives i og kler rollen som statsminister. Tross voldsom støy klarte Bondevik å skaffe landet et budsjett. Men godt politisk håndverk kan heldigvis ikke veie opp for den økende belastningen KrF er utsatt for ved å sitte i denne regjeringen.

I MODERNE TID har ikke Norge hatt noen regjering med tyngdepunktet lenger til høyre enn Bondevik-regjeringen. Det sørger Høyre for, med hjelp fra Frp. Bondeviks image som en sosial velferdspolitiker og regjeringens markedsliberale profil skaper disharmoni overfor velgerne. Derfor blir jobben han gjør stadig lavere verdsatt. Dagbladet har i mer enn 20 år målt de ulike statsministrenes popularitet. Ingen har gjort det dårligere enn Bondevik gjør det i dagens MMI-måling. Da inkluderer vi tidligere statsministere som Nordli, Brundtland, Willoch, Syse og Jagland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer