Snudde buss på motorveien

Bussjåfør fikk beslaglagt førerkort og advarsel fra arbeidsgiveren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er den foreløpige fasiten for en bussjåfør som prøvde å snu midt på motorveien sist fredag.

Problemene begynte da den 37 år gamle sjåføren hos Nettbuss glemte en holdeplass ved Rica Hotell Gardermoen på ruten han kjørte fredag formiddag, skriver Romerikes Blad.

I et forsøk på å rette opp feilen og komme eventuelle ventende passasjerer til unnsetning, forsøkte han å snu bussen, uten tanke for sperrefelt og andre begrensninger. Forsøket endte i grøfta, og politiet måtte tilkalles. De tok hånd om bussen; og sjåførens førerkort, som er beslaglagt mens saken etterforskes.

Den erfarne sjåføren angrer på den ekstra innsatsen han gjorde for passasjerene, og han skjønner at manøvreringen får konsekvenser.

– Vi følger han opp med en samtale de nærmeste dagene. Fra vår side ender dette mest sannsynlig med en muntlig eller skriftlig advarsel, sier Nettbuss-direktør Helge Skeie til avisen.

Han er glad ingen kom til skade under hendelsen, som skjedde mens bussen var tom for passasjerer.

Fra politiets side vanker det trolig en bot. Mens han venter på å få tilbake førerkortet, er mannen gitt andre oppgaver i bedriften. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer