Corona

Snudde helt: - Var redd

«Et teoretisk spørsmål», sa skolebyråd Inga Marte Thorkildsen om skolestenging seks dager før hun stengte videregående skoler, ungdomsskoler og deler av barneskoler i Oslo.

NYE TILTAK: Raymond Johansen legger fram de nye tiltakene for Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag kveld innførte byrådet i Oslo de strengeste tiltakene hittil i pandemien. Blant annet ble det innført tiltak som byrådsleder Raymond Johansen og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen ikke snakket særlig varmt om bare seks dager før.

Oslo besluttet nemlig å stenge alle videregående skoler og ungdomsskoler. De besluttet også å stenge 5. til 7. trinn i særlig utsatte bydeler, samt at barnehagene holdes stengt i påskeuka. I tillegg innførte byrådet forbud mot å ha besøk av mer enn to personer i private hjem.

Helomvending

På pressekonferanse tirsdag 9. februar uttalte Thorkildsen derimot at stenging av skoler var «et teoretisk spørsmål», og at hun ikke klarte å se for seg det som et generelt tiltak fra Oslo kommunes side.

Johansen uttalte at når man innfører tiltak som avgjør om man har lov til å besøke folk eller ikke, så går man på menneskerettighetene, og at det er et «inngripen i privatlivet som ikke er lov, som man har hatt andre steder».

- Hva har skjedd den siste uka, Inga Marte Thorkildsen?

- Vi hadde trodd at vi skulle få et nytt trafikklyssystem på plass som var tilpasset det muterte viruset. Det har vi ikke fått. I tillegg har smitten økt såpass mye at vi har blitt anbefalt å innføre tiltak, særlig rettet mot de bydelene som har mest smitte. Jeg var også opptatt av at vi ikke skulle gjennomføre tilsvarende nedstenging som for et år siden, sier Thorkildsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer