Donald Trump:

Snudde om pistolkjøp

Donald Trumps talsperson annonserte mandag at den tidligere presidenten hadde kjøpt en Glock. To timer seinere slettet han innlegget og dementerte egen påstand.

ULOVLIG: Ifølge amerikansk lov er det ulovlig dersom Donald Trump kjøper et skytevåpen. Foto: Doug Mills / The New York Times / NTB
ULOVLIG: Ifølge amerikansk lov er det ulovlig dersom Donald Trump kjøper et skytevåpen. Foto: Doug Mills / The New York Times / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs tidligere president Donald Trump håper for tida på et comeback i Det hvite hus, og jobber dermed iherdig med sin kampanje.

I den forbindelse besøkte han mandag en våpenbutikk i Summerville i South Carolina, der det i etterkant oppsto forvirring om hvorvidt han kjøpte et våpen.

Butikken har nemlig ikke lov til å selge våpen til Trump, som tiltalt i en rekke straffesaker.

I forbindelse med besøket annonserte hans talsperson Steven Cheung i sosiale medier at den tidligere presidenten hadde kjøpt en Glock-pistol.

Innlegget, som nå er slettet, inkluderte en video der Trump inspiserer en slik pistol, med teksten «Trump 45th», som refererer til at Trump var den 45. presidenten i USA.

To ganger i løpet av videoen sier Trump «jeg vil kjøpe en».

Innlegget utløste raskt reaksjoner, skriver The New York Times, og ble slettet i løpet av to timer, før Cheung kom med en ny uttalelse:

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump er tilatlt for forsøk på å gjere om valresultatet i 2020. Etter fengslingen i Fulton County jail sa Trump dette til pressen. Video: AP Vis mer

«President Trump har ikke kjøpt eller tatt besittelse av våpenet. Han indikerte bare at han ønsket seg en.».

Trump er tiltalt for totalt 91 lovbrudd i fire ulike straffesaker.

Etter føderal våpenlov er det er ulovlig å selge våpen til personer som er tiltalt i straffesaker med strafferammer på over et år. Tiltalte kan heller ikke frakte eller ta imot våpen som har krysset delstatsgrenser.

Loven presiserer riktignok ikke noe eksplisitt forbud for den tiltalte mot å kjøpe eller besitte våpen, skriver New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer