Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snudde ryggen til borgermesteren i begravelsen

Over 10 000 møtte opp for å vise sin støtte.

SNUDDE RYGGEN TIL: Borgermester Bill de Blasio har fått kritikk for manglende støtte til politiet. Flere politibetjenter snudde ryggen til borgermesteren da han talte under begravelsen til en av de to drepte politimennene i New York. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB scanpix
SNUDDE RYGGEN TIL: Borgermester Bill de Blasio har fått kritikk for manglende støtte til politiet. Flere politibetjenter snudde ryggen til borgermesteren da han talte under begravelsen til en av de to drepte politimennene i New York. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag talte USAs visepresident Joe Biden i begravelsen for en av politimennene som ble drept i New York forrige helg. Over ti tusen mennesker møtte opp for å vise sin støtte.

Både Biden og borgermester Bill de Blasio var til stede under seremonien i Queens da politimannen Rafael Ramos skulle gravlegges.

Ramos og kollegaen Wenjian Liu ble skutt og drept forrige lørdag av en mann som sa han ville hevne svarte menn som er drept av amerikansk politi. Gjerningsmannen tok sitt eget liv kort tid senere.

- Din ektemann og hans partner noen av New Yorks beste menn, sa Biden da han henvendte seg til Ramos' enke i starten av seremonien.

Visepresident: Joe Biden ankommer seremonien i Queens lørdag. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
Visepresident: Joe Biden ankommer seremonien i Queens lørdag. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er sikker på at politistyrken i denne mangfoldige byen vil vise resten av landet hvordan en kan bygge bru over enhver splittelse og uenighet. Dere har gjort det før, og dere vil gjøre det igjen, fortsatte visepresidenten.

Flere kvartaler utenfor kirken var fylt av mennesker i blå uniformer, deriblant politibetjenter fra Boston, Atlanta, St. Louis og New Orleans.

Polititalsmann Stephen Davis uttalte at Ramos' begravelse trolig var den største i New York-politiets historie. Også dagen i forveien hadde det møtt opp tusenvis av mennesker.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media