Valg i USA:

Snufselydene til Trump ble snakkis etter nattas debatt. Selv sier han at han aldri snufset

- Ingen forkjølelse, sier Trump.

NEKTER FOR SNUFSING: Donald Trump sier at han ikke snufset under nattas debatt ved Hofstra University. Foto: AFP PHOTO / Jewel SAMAD
NEKTER FOR SNUFSING: Donald Trump sier at han ikke snufset under nattas debatt ved Hofstra University. Foto: AFP PHOTO / Jewel SAMAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helse har tatt en usedvanlig stor plass i årets valgkamp mellom Hillary Clinton (68) og Donald Trump (70).

Derfor reagerte flere på snufselydene som sistnevnte lagde under nattas debatt, noe som førte til at emneknaggen @Trumpsniff florerte på Twitter.

Selv nekter presidentkandidaten på at han var snufsete i natt.

STOLER IKKE PÅ FOLKET: I 2000 tapte Al Gore presidentvalget på tross av at han fikk over en halv million stemmer flere enn George W. Bush. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Nei, ingen snufsing. Dere vet, mikrofonen var veldig dårlig, men kanskje god nok til at man kunne høre pusting. Men ingen snufsing, ingen forkjølelse, sa Trump til TV-programmet Fox & Friends, ifølge Politico.

Dro Clintons helse i tvil

Nettstedet skriver at der enkelte sprer rundt seg kokainvitser, deriblant tidligere Vermont-guvernør Howard Dean, så ser flere Clinton-tilhengere ut til å fryde seg over Trumps påståtte sykdom.

Fryden kommer i etterkant av at Trump har satt spørsmålstegn ved helsa til demokratenes kandidat.

Disse spørsmålstegnene ble ikke mindre etter at en vaklevoren Hillary Clinton ble filmet på vei inn i en bil tidligere denne måneden - tydelig preget av lungebetennelse.

- Jeg vet ikke om hun har utholdenheten til å være president i USA. For å være president må man være ekstremt uutholdende, sa Trump i natt under møtet mellom de to ved Hofstra University, New York.

FØRSTE DEBATT: Hillary Clinton og Donald Trump møttes til sin første presidentdebatt. Dagbladet oppsummerer i studio. Video: DBTV Vis mer

Eksperter tilkjente Clinton seieren

Der startet Donald Trump friskt, før Hillary Clinton vant terreng, ifølge ekspertene i Dagbladets valgstudio.

- I starten var han den presidentaktige Trump, så kom primærvalgutgaven. Han var for dårlig til å angripe Hillary på epostskandalen og Benghazi, sa Steinar Ottesen, statsviter og driver av nettstedet valgkamp.org.

Også USA-kjenner Jan Arild Snoen mente at Clinton kom best ut av debatten.

- Det var viktig for henne å fremstå som en kontrast til Trump, en som høres ut som og som kan være president, uttalte Minerva-kommentatoren til NTB.

Tror ikke debatten betydde allverden

PRESIDENTDEBATTEN: Journalist i Dag og Tid, Therese Sollien, forklarer hvorfor dette burde vært et enkelt valg å vinne for Hillary Clinton. Vis mer

På en tidlig meningsmåling, utført av CNN, svarte 62 prosent at de mente Clinton vant debatten, mens 27 ville tilkjent Trump seieren.

Likevel tror ikke Therese Sollien, USA-ekspert og journalist i Dag og Tid, at debatten kommer til å bety mye for oppslutningen til de to.

- Jeg tror ikke noen av kandidatene tapte eller vant velgere i natt. Jeg er ikke blant de som synes at Trump gjorde det noe dårlig, sa Therese Sollien i Dagbladets valgstudio.

Den neste debatten mellom Trump og Clinton holdes den 9. oktober i St. Louis.

FØLG VALGet: Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer