Foto: REUTERS/Yuriko Nakao/SCANPIX
Foto: REUTERS/Yuriko Nakao/SCANPIXVis mer

Snuoperasjon for asiatiske børser

Fulgte den nedadgående trenden fra USA og Europa, men snudde like før stengetid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da handelen åpnet natt til torsdag norsk tid, gikk de asiatiske børsene i rødt.

Men tapene begrenset seg i timene før stengetid. Analytikere forklarer snuoperasjonen med at investorer ikke kunne dy seg for å kjøpe aksjer på utsalg, samt at det ble spådd bedre fremtidsutsikter for amerikanske aksjer.

I den tidlige handelen falt den japanske Nikkei-indeksen med 1,8 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea stupte 4 prosent.

Nedgangen i Hongkong og Shanghai var på henholdsvis 2,5 og 1,6 prosent da børsene åpnet. Også i Australia pekte pilene nedover, og verdien av aksjene der sank med 1,6 prosent da handelen begynte i Sydney.

Men i morgentimene norsk tid torsdag var fallet i Tokyo bremset til 1,04 prosent, mens Kopsi-indeksen hadde steget 0,68 prosent. Shanghai hadde steget 0,43 prosent, mens Hongkong lå an til å begrense tapet sitt med et fall på 1,45 prosent. Sydney-børsens fall rettet seg opp til en nedgang på 0,10 prosent.

Samtidig fortsetter gullprisen å stige, siden investorene er på desperat leting etter sikre investeringer. Prisen passerte torsdag for første gang 1.800 dollar per unse (31,1 gram).

Onsdagen var preget av kraftig nedgang på børsene både i Europa og USA. En av årsakene var rykter om at Frankrikes kredittverdighet kan bli nedgradert.

(NTB)