Snuoperasjon for Friele Stang

Luksusbutikken Vincci gikk nok en gang med underskudd i fjor, men arbeidet for å bli en kjent merkevare ga resultatbedring.

Håpefull: Fabian Emil Stang er daglig leder i Vincci.
Håpefull: Fabian Emil Stang er daglig leder i Vincci.Vis mer

(Finansavisen):Birgitte Friele Stang la ned motebutikken Vincci i Bergen i 2017 for å satse for fullt på samme konsept i Oslo. I de to første årene i hovedstaden har luksusbutikken gått med underskudd. Nå har datteren av tidligere kaffebaron og Bergens-ordfører Herman Friele til en viss grad klart å snu skuta.

Fjoråret endte med et resultat før skatt på minus 1,6 millioner kroner, noe som tilsvarer en forbedring på 1,7 millioner fra 2017, skriver Finansavisen.

– Vi må anerkjenne at det markedet vi opererer i er relativt snevert, og vi tror derfor på å bygge langsiktige relasjoner med våre kunder slik at Vincci blir deres foretrukne sted å handle, sier Fabian E. Stang, daglig leder og Birgitte Friele Stangs ektemann.

Merkevare

Friele Stang kjøpte i 2014 Vincci-butikken i Bergen, gjennom sitt selskap Santos. Luksusbutikken var i drift i 34 år, før det ble bestemt at butikken skulle legges ned i 2017, og kun satse i Oslo. Det samlede underskuddet før skatt for Bergens-butikken siden overtagelsen var på omtrent 18 millioner kroner.

Fabian E. Stang, sønn av Oslos mangeårige ordfører, har tidligere uttalt til Finansavisen at «det var et riktig valg for Vincci å flytte til Oslo, både på grunn av en større kundegruppe og større tilfang av turister».

– En stor del av forbedringen fra 2017 er et resultat av det arbeidet som har vært gjort for å gjøre Vincci til en kjent merkevare i Oslo, og sørge for at vi når ut til nye kunder. Så langt er 2019 bedre enn fjoråret, og det blir spennende å se høstens utvikling, sier Stang.

– Men vi har fremdeles et godt stykke igjen, legger han til.

Andre økonominyheter
-
Myrseth: De som satset på de aksjene ble genierklært
- DNB Markets anbefaler 10 aksjer