Color Line står frem som en viktig bidragsyter til Sunde-familiens overskudd i 2015. Foto: Brian Cliff Olguin, Finansavisen.
 Color Line står frem som en viktig bidragsyter til Sunde-familiens overskudd i 2015. Foto: Brian Cliff Olguin, Finansavisen.Vis mer

Snuoperasjon for Sunde-familien

Etter fire år med røde tall, lyktes endelig investeringsselskapet O.N. Sunde. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det familieeide investeringsselskapet O.N. Sunde, som blant annet eier Color Line, tapte over 600 millioner kroner mellom 2011 og 2014. I fjor fikk imidlertid pipa en annen lyd. Ifølge Finansavisen satt selskapet igjen med 200 millioner kroner av en omsetning på 12,2 milliarder kroner.

- Etter noen år preget av store investeringer og omstruktureringer er det selvsagt hyggelig å kunne levere positive resultater, sier adm. direktør Alexander Sunde (32) i O.N. Sunde til Finansavisen.

Tok over etter far

Han overtok sjefsstolen i selskapet ved nyttår fra faren Olav Nils Sunde (63). Det er han som har drevet selskapet i en årrekke, men har nå rollen som styremedlem i familieselskapet.

I tillegg til Color Line er selskapets hovedinvesteringer Voice Norge, med kleskjedene Boys of Europe, Match og Vic, samt Gresvig, med sportskjedene G-Sport, G-Max og Intersport, skriver Finansavisen. Familiebedriften har også mindre finansinvesteringer, og driver med utleie av skip og fly.

Taper penger på Gresvig

Selskapet har tatt store tap i sportsvirksomheten Gresvig. Fra 2011 til 2014 tapte O.N. Sunde 225 millioner kroner, og i fjor sommer gjennomførte selskapet en kraftig omorganisering. Alexander Sunde er derimot godt fornøyd med familieselskapets investeringer og resultater i 2015, tross nedturen i Gresvig.

- De fleste av våre forretningsvirksomheter viste en fin fremgang, og kapitaliserer nå på de grepene som er gjennomført de seneste årene. Også i Gresvig har det vært en fin utvikling, sier Sunde til Finansavisen.

En viktig bidragsyter til O.N. Sundes snuoperasjon er forbedringen i Color Group, der Color Line er hovedbestanddelen.

Videre vekst

Sunde legger listen høyt for konsernet i inneværende år. Han tror at familiebedriften, som har hatt en omsetningsvekst på 16 prosent de fem seneste årene, også kommer til å øke inntjeningen.

- Konsernets fremgang i fjor har vedvart inn i 2016. Derfor forventer vi vesentlig bedre resultater sammenlignet med fjoråret, sier Sunde til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Les også: Pengemaskin: Gikk fra 0 til 186 millioner på tre år
Danseglad TV-kjendis solgte kaker for 42 millioner