Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snuoperasjonen til 4700 millioner i gang

Forsinket, men Costa Concordia skal heves på 12 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hevingen av cruiseskipet Costa Concordia, som forliste utenfor øya Giglio i fjor, har startet.

Arbeidet med å heve skipsvraket ble forsinket med om lag to timer mandag morgen på grunn av uvær, men kom i gang like etter klokka 09.

- Det er ingen endring i planen, bare en forsinkelse på grunn av forholdene. Vi har hele tida sagt at været vil være en fast følgesvenn, og at vi må ta hensyn til dette, sier Franco Gabrielli, leder i Italias direktorat for samfunnssikkerhet, ifølge Reuters.

Den kraftige vinden natt til mandag forhindret ifølge ham arbeiderne fra å få på plass lekteren som skal huse operasjonens kontrollrom.

Snupris: 4,7 milliarder Skipet skal først rettes opp ved hjelp av kraner og hydrauliske maskiner. Så skal skipet stabiliseres og taues vekk. Det vil trolig skje først til våren.

 I GANG:  Et internasjonalt team med ingeniører og bergingseksperter står klare på havna til å bidra i snuoperasjonen med Costa Concordia. Foto: Andrew Medichini, AP/NTB Scanpix.
I GANG: Et internasjonalt team med ingeniører og bergingseksperter står klare på havna til å bidra i snuoperasjonen med Costa Concordia. Foto: Andrew Medichini, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Skipets eier Costa Cruises anslår at hele operasjonen vil koste minst 4,7 milliarder kroner.

Skipet er 290 meter langt. Det var 4 229 passasjerer om bord da skipet forliste i januar i fjor. I alt 32 mennesker mistet livet i ulykken.

(NTB).

 32 OMKOM:   Slik har cruiseskipet Costa Concordia ligget siden januar i fjor. I formiddag er snuoperasjonen i gang. FOTO: VINCENZO PINTO, AFP/NTB SCANPIX.
32 OMKOM: Slik har cruiseskipet Costa Concordia ligget siden januar i fjor. I formiddag er snuoperasjonen i gang. FOTO: VINCENZO PINTO, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling