Snur: - På sin plass

Ny informasjon kom fram kort tid etter at Inga Marte Thorkildsen (SV) gikk av. Fredag kunne Dagbladet fortelle at saken til voldsutsatt lærer får ny behandling i bystyret. - En mulighet for rettferdighet, sier advokat John Christian Elden.

UKLOKT: Inga Marte Thorkildsen mener det var uklokt å gi skoledirektørene lønnsøkning. Video: Nina Hansen/Steinar Suvatne Vis mer
Publisert

Høyre og Rødt går nå sammen for å sikre en ny behandling av Clemens Saers-saken i Oslo bystyre.

Høyre mener at tidligere skolebyråd Inga Marte Thorkildsen ga mangelfull informasjon da saken var oppe, og at dette bidro til feil utfall. Bystyret stemte nei til å gi moralsk og økonomisk støtte til Saers, og lente seg på Thorkildsens opplysninger da beslutningen ble fattet.

- Vi vedtok saken med mangelfull informasjon, og det er helt uholdbart, sier Mehmet Kaan Inan (H) til Dagbladet.

Ny informasjon

At Rødt, byrådets støtteparti, vipper flertallet i opposisjonens favør er oppsiktsvekkende.

Opposisjonen i Oslo mener Thorkildsens ga mangelfull informasjon i saken om den voldsutsatte læreren Clemens Saers. Skriftlige spørsmål, som lå på bordet til Thorkildsen da hun brått gikk av bekreftet dette, påpeker også Rødt.

- I svaret på de skriftlige spørsmålene til Høyre framkommer det nye opplysninger, sier Eivor Evenrud (R) til Dagbladet.

- Det meste har gått feil i denne saken, konkluderer hun.

- På sin plass

John Christian Elden er Clemens Saers advokat. Han er strålende fornøyd når Dagbladet forteller at saken nå får ny behandling i bystyret.

- Det vil være på sin plass, og gir Saers en mulighet for rettferdighet, sier Elden til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere avdekket den såkalte lønnsfesten i Oslo-skolen, hvor en hel rekke direktører fikk store lønnshopp.

Coaching og bråk

Dagbladet har også dokumentert millionbruk på konsulenter, hodejegere og amerikansk ledercoaching.

Opposisjonen i Oslo, samt flere på Stortinget, har reagert kraftig på pengebruken i Oslo-skolen SV og Thorkildsen styrer.

Dagbladet har også vist, gjennom tilgang på SMS-er mellom Thorkildsen og skolesjef Marte Gerhardsen, at de to fryktet lærerstreik etter Dagbladets avsløringer.

Vil ikke svare

Dagbladet har spurt den nye skolebyråden i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), om hun mener Thorkildsen ga bystyret god nok informasjon i Clemens Saers-saken.

Det vil ikke byråden svare på.

- Jeg har fått informasjon om at bystyret fikk svar på de spørsmål de hadde i forbindelse med behandling av forslaget om å dekke saksomkostningene til Saers, som et flertall i bystyre stemte mot i 2020, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

- For øvrig er det ikke naturlig at jeg svarer mer i detalj om prosessen knyttet til behandlingen av dette forslaget som ble avsluttet før min tid. Dersom bystyret har flere spørsmål svarer jeg naturligvis på disse fortløpende. For meg er det viktig å svare godt og utfyllende på alle bystyrets spørsmål. Det Clemens Saers har blitt utsatt for er svært alvorlig og noe vi ikke kan akseptere at ansatte skal oppleve. Det skal være trygt for alle å gå på jobb i skolen, og dette jobber vi kontinuerlig for å ivareta, avslutter den nye skolebyråden i hovedstaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer