Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snur etter pølseslakt fra Frp

Da Christian Tybring-Gjedde (Frp) raste over menyen på Stortingets juletrefest ble det andre boller.

KYLLING- OG SVINEPØLSEFEST: 6. januar skal det være juletrefest på Stortinget - nå med både kylling og svinepølser på menyen. Her er Stortinget samlet til julelunsj i 2015. Foto: Scanpix
KYLLING- OG SVINEPØLSEFEST: 6. januar skal det være juletrefest på Stortinget - nå med både kylling og svinepølser på menyen. Her er Stortinget samlet til julelunsj i 2015. Foto: Scanpix Vis mer

Da Christian Tybring-Gjedde ble klar over at juletrefestkomiteen på Stortinget hadde gått for bare et pølsealternativ til juletrefesten i januar, reagerte han.

Menyen besto opprinnelig kun av kyllingpølser.

- Juletrefestkomiteen har valgt å servere kyllingwiener av praktiske grunner. Det er pølser som de aller fleste kan spise, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen til Dagbladet.

REAGERTE: Tybring-Gjedde er sentralstyremedlem i Fremskrittspartiet og stortingsrepresentant. Foto: Scanpix
REAGERTE: Tybring-Gjedde er sentralstyremedlem i Fremskrittspartiet og stortingsrepresentant. Foto: Scanpix Vis mer

Kanelsnurrer og kyllingpølser

Frps reaksjoner kom etter at de innvandringskritiske nettsidene Document.no og Rights.no skrev om menyvalget.

I en invitasjon til juletrefesten på Stortinget, som skal finne sted 6. januar skulle det opprinnelig bare serveres kanelsnurrer og kyllingpølser.

KYLLINGPØLSER OG SNURRER: I invitasjonene til juletrefesten som henger på Stortinget, oppgis det at menyen består kun av kanelsnurrer og kyllingpølser. Foto: Gunnar Ringheim
KYLLINGPØLSER OG SNURRER: I invitasjonene til juletrefesten som henger på Stortinget, oppgis det at menyen består kun av kanelsnurrer og kyllingpølser. Foto: Gunnar Ringheim Vis mer

- Det kan ikke være så krevende å legge til svinepølser, sier Christian Tybring-Gjedde til TV 2.

Dagbladet har vært i kontakt med Tybring-Gjedde, som henviser til sitatene gitt til TV 2.

Andre typer pølser

Nils T. Bjørke, som er Stortingets fjerde visepresident og tidligere leder av Norges Bondelag mener at sauepølser også kunne vært et alternativ på menyen.

- Dette har ikke vært en sak for presidentskapet, og jeg regner med at administrasjonen ordner opp i dette på en god måte. Ellers kunne sauepølse ha vært et godt alternativ, sier senterpartiets til Dagbladet.

Etter reaksjonene snur nå komiteen.

- Siden dette nå har skapt engasjement, vil vi mer enn gjerne også servere andre typer pølser, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen til Dagbladet.

Saken sto på planen i Stortingets presidentskap fredag. Stortingets andre visepresident Morten Wold (Frp) er glad saken er løst.

- Det er helt riktig å endre dette. Vi har alltid spist svinepølser i dette landet og det skal vi fortsette med. Nå gleder alle seg til juletrefesten, både de som fortrekker kyllingpølser, og de som liker svinepølser, sier Wold til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media