Snur etter skrekkrapport

Storbritannias statsminister Boris Johnson besluttet å stramme inn coronatiltakene drastisk etter å ha sett en rapport om at 260.000 briter kunne dø.

16. MARS: Mens størsteparten av Europa nærmer seg full isolasjon, har den britiske regjeringa valgt en annen tilnærming. Ikke alle er enige i den. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse mandag varslet den britiske statsministeren det han beskrev som de mest drastiske tiltakene landet har gjennomført i fredstid for bremse spredningen av coronaviruset.

Det skjer bare dager etter at Johnson og hans rådgivere sa at til britene at alle som hadde forkjølelsessymptomer burde holde seg hjemme i sju dager, men ellers leve som normalt.

Storbritannia har dermed hittil hatt langt mindre restriksjoner enn resten av Europa, og innstrammingen kommer etter at en ekspertgruppe ved Imperial College ga britiske myndigheter en skremmende rapport.

Skremmende tall

Dersom Storbritannia hadde fortsatt med de opprinnelige tiltakene, kunne så mange som 260.000 ha dødd, ifølge rapporten.

Dette ville ikke bare være dødsfall direkte knyttet til coronavirus, men også andre dødsfall som ville kommet når det offentlige helsevesenet ble overveldet. De nye beregningene skal blant annet være basert på situasjonen i Italia. De anslår at Storbritannia befinner seg om lag tre uker bak Italia, som allerede har opplevd mer enn 1800 dødsfall.

Med innstrammingene er prognosen sunket til 20.000 dødsfall, melder The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer