Været

Snur helt!

På Østlandet har man registrert den lengste kuldeperioden siden 2010. Men nå snur været helt.

EKSTREMVÆRET FRANK: Reporter Gunnar Hultgreen sto midt i stormen i januar. Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«For bare ei uke siden var det tosifrede minusgrader i sør, og nå får vi jammen tosifrede plussgrader allerede denne uka!», skrev Meteorologisk institutt på Twitter på mandag ettermiddag, og fulgte opp med en emoji av en hjerne som eksploderer.

- Hvor spesielt er dette, vakthavende meteorolog Martin Granerød?

- Det er egentlig ikke så veldig spesielt, men på en annen side så er det litt spesielt. Vi har hatt en veldig langvarig kuldeperiode, den lengste siden 2010. Men nå har høytrykket som ga oss det kjølige været tatt turen østover og innover Russland, og åpnet for lavtrykkene som vanligvis ligger ute i Atlanterhavet. Lavtrykkene vil føre med seg mye mild og fuktig luft, som kommer oppover mot Sør-Norge, og det er grunnen til at vi får disse endringene, sier Granerød til Dagbladet og fortsetter:

- Vi får noen dager hvor det er ganske kaldt de aller fleste vintre, men det som var så spesielt i år, var at kuldeperioden varte så lenge. Men når et slikt høytrykk trekker seg unna, så er det ikke så uvanlig at det blir mildvær ganske raskt igjen.

Finvær

Meteorologen forteller at det på mandag er en del tåke Østafjells, men at de fleste skyene ser ut til å forsvinne i løpet av uka, og at man i helga vil få lange perioder med sol og opptil ti grader flere steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer