THE CALIFORNIAN WAY:  Oljerigger på land er et vanlig syn i California, her i tyaft med det gigantiske Los Angeles-platået i bakgrunnen. FOTO: GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX.
THE CALIFORNIAN WAY: Oljerigger på land er et vanlig syn i California, her i tyaft med det gigantiske Los Angeles-platået i bakgrunnen. FOTO: GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX.Vis mer

Snur i oljeboring på California-kysten

- Vi får finne andre måter å tjene 100 millioner dollar på, sier guvernør Arnold Schwarzenegger etter katastrofen i Mexicogolfen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Californias guvernør Arnold Schwarzenegger trakk mandag tilbake sin støtte til oljeboring utenfor kysten av California på grunn av oljekatastrofen i Mexicogolfen.

Den republikanske California-guvernøren har vært tilhenger av oljeleting utenfor kysten av Santa Barbara fordi han håpet det kunne bety en inntekt på opp imot 100 millioner dollar for den konkurstruede delstaten.

Men på en pressekonferanse mandag sa han at han har endret oppfatning etter ulykken med Deepwater Horizon i Mexicogolfen.

- Det er klart at vi må skaffe de 100 millionene. Men hvis jeg har valget mellom 100 millioner dollar og det jeg ser i Mexicogolfen, vil jeg heller fundere på andre måter å tjene 100 millioner på, sa han.

- Hvorfor skal vi ta risikoen?Han understreket at han ikke ville ha gått inn for oljeboringen om han ikke trodde det var trygt.

- Man går gjennom denne enorme mengden studier og forskning og er til slutt overbevist om at det er trygt. Men så slår man på TV-en og ser denne enorme katastrofen, og da tenker man: Hvorfor skal vi ta risikoen? Risikoen er mye støtte enn det er verdt, sa han.

(NTB-AFP).

 SNUR ETTER MEXICOGOLFEN:  Californias guvernør Arnold Schwarzenegger på pressekonferansen i delstatshovedkvarteret Sacramento i går, der han meddeler at han har snudd i synet på oljeboring til havs. Ingen ny oljeboring utenfor Santa Barbara og Los Angeles likevel. FOTO: AP/SCANPIX.
SNUR ETTER MEXICOGOLFEN: Californias guvernør Arnold Schwarzenegger på pressekonferansen i delstatshovedkvarteret Sacramento i går, der han meddeler at han har snudd i synet på oljeboring til havs. Ingen ny oljeboring utenfor Santa Barbara og Los Angeles likevel. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer