AstraZeneca-vaksinen

Snur om dødsfall

Legemiddelverket ser i større grad en sammenheng mellom dødsfallet i Tynset, innleggelsene og dødsfallet ved Rikshospitalet, og sykdomstilfeller meldt fra andre land i Europa.

ASTRAZENECA: Steinar Madsen i Legemiddelverket omtaler dødsfallet i Tynset og hvorvidt det hadde en sammenheng med AztraZeneca-vaksinen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av de tre helsearbeiderne som var innlagt ved Oslo universitetssykehus (OUS) med blodpropp etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, er død. Det opplyste Legemiddelverkets medisinske fagsjef Steinar Madsen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Det skjer etter at det fredag kom fram at en kvinne i 30-åra ansatt i Tynset kommune døde ti dager etter at hun ble vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

Det er fremdeles ingen fastslått årsakssammenheng mellom vaksinen og de to dødsfallene, eller mellom vaksinen og innleggelsene ved OUS.

Tynset kommune var med en gang tydelige på at det lokale dødsfallet skilte seg fra dødsfallene som er meldt fra Danmark og Østerrike. Fredag understreket Madsen overfor Dagbladet at kvinnen ikke døde av blodpropp.

På mandagens pressekonferanse sa Madsen at de nå i større grad ser en sammenheng mellom dødsfallet i Tynset, innleggelsene ved Rikshospitalet og dødsfall og sykdomstilfeller meldt fra andre land i Europa.

- Det er et sykdomsbilde som vil variere litt fra person til person. Men hovedtrekkene er til stede hos alle disse, sa Madsen under pressekonferansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer