Tusenfryd-bråk:

Snur om køordning

Fornøyelsesparken Tusenfryd har stått i hardt vær etter at NRK meldte at de lar folk betale for å slippe køen. Markedssjef Erik Røhne Andersen bekrefter nå at de gjør endringer.

KØ: Tusenfryd innførte i mai et køsystem som lar 50 personer om dagen betale seg fra køene til åtte attraksjoner. Foto: Berit Roald / NTB
KØ: Tusenfryd innførte i mai et køsystem som lar 50 personer om dagen betale seg fra køene til åtte attraksjoner. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skrev NRK at Tusenfryd, som den første fornøyelsesparken i Norge, solgte dyrere fast-track billetter som gjorde at folk kunne betale for å slippe kø.

Dersom man betalte 300 kroner, i tillegg til inngangsbilletten på rundt 500 kroner, kunne man gå forbi den vanlige køen til attraksjonene.

Markedssjef i Tusenfryd Erik Røhne Andersen bekrefter nå ovenfor NRK at de nå dropper det nye systemet som følge av mye kritikk.

– Vi er veldig overrasket over reaksjonene. Vi ville at dette skulle være et fint tilbud til noen få av våre kunder. Men vi lytter til folk og dropper denne ordningen, sier markedssjef i fornøyelsesparken Erik Røhne Andersen til NRK.

- Tydeliggjør forskjeller

Etter at NRK først omtalte saken om ekspresspass så har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, Omar Samy Gamal (SV), sier til NRK at Tusenfryd er med på å «tydeliggjøre forskjeller i samfunnet» ved å vise barn hvem som har råd til å slippe kø og hvem som ikke har det.

- Det er sånne konsepter som gjør at man kjenner på forskjellene i samfunnet, sier Gamal til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.