Tusenfryd-bråk:

Snur om køordning

Fornøyelsesparken Tusenfryd har stått i hardt vær etter at NRK meldte at de lar folk betale for å slippe køen. Markedssjef Erik Røhne Andersen bekrefter nå at de gjør endringer.

KØ: Tusenfryd innførte i mai et køsystem som lar 50 personer om dagen betale seg fra køene til åtte attraksjoner. Foto: Berit Roald / NTB
KØ: Tusenfryd innførte i mai et køsystem som lar 50 personer om dagen betale seg fra køene til åtte attraksjoner. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skrev NRK at Tusenfryd, som den første fornøyelsesparken i Norge, solgte dyrere fast-track billetter som gjorde at folk kunne betale for å slippe kø.

Dersom man betalte 300 kroner, i tillegg til inngangsbilletten på rundt 500 kroner, kunne man gå forbi den vanlige køen til attraksjonene.

Markedssjef i Tusenfryd Erik Røhne Andersen bekrefter nå ovenfor NRK at de nå dropper det nye systemet som følge av mye kritikk.

– Vi er veldig overrasket over reaksjonene. Vi ville at dette skulle være et fint tilbud til noen få av våre kunder. Men vi lytter til folk og dropper denne ordningen, sier markedssjef i fornøyelsesparken Erik Røhne Andersen til NRK.

- Tydeliggjør forskjeller

Etter at NRK først omtalte saken om ekspresspass så har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, Omar Samy Gamal (SV), sier til NRK at Tusenfryd er med på å «tydeliggjøre forskjeller i samfunnet» ved å vise barn hvem som har råd til å slippe kø og hvem som ikke har det.

FUNNET: Martin Aandstad var klovn på Tusenfryd under halloween dagene. Han gikk viral på Tiktok etter at en bruker la ut videoer om han og prøvde å finne ut hvem han var. Video: Tiktok @finn.tusenfryd.gutten og @martinaandstad Vis mer

- Det er sånne konsepter som gjør at man kjenner på forskjellene i samfunnet, sier Gamal til NRK.

Debattansvarlig og kommentator i VG, Hans Petter Sjøli, reagerer også kraftig på Tusenfryd sitt fast-track pass og kaller det for en «unorsk» praksis.

Også Inger Merete Hobbeltsad, kulturkommentator i NRK mener at «Tusenfryd har gjort seg selv til skurken i en tegnefilm på imponerende kort tid».

SNUR: Markedssjef i Tusenfryd Erik Røhne Andersen bekrefter at fornøyelsesparken endrer ordningen om fast-track pass. Foto: Tusenfryd
SNUR: Markedssjef i Tusenfryd Erik Røhne Andersen bekrefter at fornøyelsesparken endrer ordningen om fast-track pass. Foto: Tusenfryd Vis mer

- Velkjent løsning

Tusenfryd er eid av det spanske selskapet Parques Reunidos, som driver flere fornøyelsesparker i Europa som også har liknende fast-track pass.

NRK opplyser at de har vært i kontakt med de andre store fornøyelsesparkene i Norge som opplyser at de ikke vil innføre en liknende køordning. Likevel sier Dyreparken i Kristiansand, Sommarland i Bø og Hunderfossen familiepark at ulike køordninger har vært oppe til diskusjon.

Tusenfryd er dermed den første fornøyelsesparken som har innført en slik løsning i Norge.

- Dette er ikke et nytt fenomen i Norge. Man kan kjøpe fast-track billetter på flyplassen, fotballkamper og på konserter. Dette er derfor en velkjent løsning, og vi har fått flere henvendelser fra tidligere gjester som har uttrykket et ønske om en slik løsning.

Han bekrefter derimot at de nå gjør endringer som følge av sterke reaksjoner fra flere hold.

– Vi ser jo at barn har ulike forutsetninger og økonomiske midler, men det finnes allerede lignende systemer andre steder i samfunnet. Men nå gjør vi retrett. Nordmenn var ikke klar for dette enda.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer