Snur ryggen til Ap - frir til Høyre og Frp

ASKER (Dagbladet): Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) snur ryggen til Ap og frir til Høyre og Frp når reglene om kontantstøtte skal utformes. Ap-forslaget om mer ferie for småbarnsforeldre i stedet for kontantstøtte, har hun lite sans for. - Det er overhodet ikke noe alternativ til kontantstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært knyttet stor spenning til hvordan regjeringen ønsker å utforme reglene for kontantstøtte. I dag slipper barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland katta ut av sekken når hun presenterer sine foreløpige forslag til regler.

I går kveld deltok hun på årsmøtet i sitt eget partilag i Asker KrF, men var tilbakeholden med å røpe sine kontantstøtte-forslag.

Høyre og Frp

Sentrumsregjeringen må enten støtte seg på Høyre og Frp eller på Arbeiderpartiet for å få flertall for i Stortinget.

- Jeg har lagt merke til Høyre er positivt innstilt til å drøfte dette med oss, sier Svarstad Haugland, og slår fast at i tillegg til Høyre er regjeringspartiene avhengige av Frp.

- Det må skje en revolusjon i Ap, om vi skal kunne samarbeide med dem om dette, sier Svarstad Haugland.

  • Barne- og familieministeren slår fast at det ikke blir aktuelt å kreve at en av foreldrene er hjemmeværende for å motta kontantstøtte, slik enkelte har foreslått.
  • Hun avviser meget bestemt forslaget fra Frp og Høyre om at man skal gi kontantstøtte til alle småbarnsforeldre, og samtidig fjerne statsstøtten til barnehagene. Det vil si at de som bruker barnehage må betale dagens oppholdsbetaling som ofte er på 3000- 4000 kroner, og i tillegg bruke kontantstøtten de får utbetalt fra staten på drøyt 3000 kroner måneden.

Det skal knyttes til om man bruker statsstøttet barnehageplass eller ikke. Den statlige driftsstøtten pr plass er drøyt 36000 kroner i året.

Prisen pr barnehageplass vil i så fall i de fleste tilfellene komme opp i 6000- 7000 kroner.
- Det vil være psykologisk veldig galt. Da vil mange barnehageplasser bli lagt ned, sier barnestatsråden.

Rus

  • Valgerd Svarstad Haugland har tidligere antydet at foreldre med rusproblemer skal kunne nektes kontantstøtte. Nå går hun tilbake på det.

- Kontantstøtte skal være et reelt valg for alle, men barnevernet skal selvsagt jobbe som tidligere.
Forslagene fra barneministeren skal nå ut på høring før regjeringen utformer sine endelige forslag til Stortinget.

NEI TIL MER FERIE:</B> I ettermiddag presenterer barneminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) sine forslag til regler for kontantstøtte. - Mer ferie er ikke noe alternativ, sier Svarstad Haugland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer