Snur ryggen til Trump: - Blodbad

Stadig flere i kretsen rundt USAs president unngår å svare på om de støtter ham eller ikke.

TRUMP: President Donald Trump sliter på meningsmålingene. Nå vender også flere republikanere ryggen til Trump. Foto: Reuters / Tom Brenner.
TRUMP: President Donald Trump sliter på meningsmålingene. Nå vender også flere republikanere ryggen til Trump. Foto: Reuters / Tom Brenner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt. 3. november går amerikanerne som allerede ikke har stemt til urnene.

I Det hvite hus sitter en president, som til tross for coronasykdom, stiller opp på intervjuer, inviterer hundrevis av mennesker til å se ham tale, og ikke minst - tvitrer. Alt i håp om å få fire nye år.

Likevel sliter Donald Trump.

I CNN sin seineste måling gjorde Trump det katastrofalt dårlig. På målinga lå han hele 16 prosentpoeng bak Joe Biden, tidligere visepresident og Demokratenes presidentkandidat.

Nå unngår også flere republikanere spørsmålet om hvorvidt de støtter presidenten eller ei. I tillegg er flere av Trumps egne kritiske til presidentens håndtering av coronapandemien.

«Blodbad»

Nettmagasinet Politico lister opp en rekke navn som den siste tida har unngått å svare på om de støtter Trump.

En av dem er Texas-senator Ted Cruz. Fredag uttalte han i et intervju med CNBCs «Squawk Box» at han er «bekymret» for valget.

Ifølge magasinet advarte han om at valget kan «være et blodbad av Watergate-proporsjoner» for hans parti. Watergate-skandalen i 1972 endte med at president Richard Nixon måtte gå av. Cruz uttrykte i intervjuet også bekymring for valget uavhengig av hvordan velgerne så på pandemien og landets økonomi på valgdagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.