Snus-krise

Midt under budsjettforhandlingene gikk Torgeir Knag Fylkesnes (SV) tom for snus. Da gikk de tre sjefforhandlerne ut i Oslo-natta og spaserte en lengre tur.

KVELDSTUR: Torgeir Knag Fylkesnes (Sv) (til venstre), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) gikk en lengre tur i Oslo sentrum under en snus-krise i forhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

KVELDSTUR: Torgeir Knag Fylkesnes (Sv) (til venstre), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) gikk en lengre tur i Oslo sentrum under en snus-krise i forhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Det var godt for både den fysiske og psykiske helsen at vi fikk gått oss en tur. Vi har sittet mye inne de siste tre ukene, forteller Arbeiderpartiets finanstopp Eigil Knutsen til Dagbladet.

Han er på vei inn til nok et forhandlingsmøte der han skal se de samme trynene igjen - SVs Torgeir Knag Fylkesnes og Sps Geir Pollestad.

De tre rødgrønne gutta forhandlet fram til midnatt i går, og da går det rett og slett ikke uten snus. Da Fylkesnes var tom, bestemte de seg derfor å bruke anledningen til å lufte både kropp og sinn.

Det forteller også noe om stemningen mellom de tre, blir Dagbladet fortalt.

- Jeg blir jo ekstra vanskelig å ha med å gjøre uten snus, fleiper Fylkesnes til Dagbladet.

- Det er tøffe forhandlinger, men vi har en god tone, fortsetter SV-toppen.

Dyrtidspakke

Budsjettforhandlingene er nå på oppløpssiden og Ap-Knutsen sier han «ikke vil være like pessimistisk» som SV-Fylkesnes. Han avviste overfor VG i dag morges at de ville komme i mål i dag.

En av sakene der det nå regnes og forhandles om er SVs forslag til en såkalt dyrtidspakke.

Her foreslår SV å styrke en rekke sosiale ytelser til de med størst behov, som minstepensjonister, barnefamilier, studenter og uføre.

I ettertid har flere sentrale politikere, ikke minst fra Ap, tatt til orde for at regjeringen nå må komme med tiltak rettet mot dem som har aller minst.

Nav-grep på bordet

Etter det Dagbladet kjenner til er det en enighet mellom partiene om å komme med enkelte slike tiltak i budsjettet. Utformingen av disse tiltakene, altså hvem de skal rettes mot og eventuelt varighet på slike tiltak, er imidlertid noe av det regjeringspartiene og SV forhandler om nå.

Det skal også være oppe til diskusjon om man skal komme med en veileder om saksbehandling som gjør det lettere for Nav å utøve skjønn i sin behandling av sosialhjelp, slik blant andre leder av Fellesorganisasjonen, Mimmi Kvisvik, har tatt til orde for på vegne av kommunale Nav-ansatte.

Hadia Tajik, som var arbeids- og inkluderingsminister fram til mars, har også tatt til orde for det samme

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer