Snuser på boklansering i Storbritannia

Etter storlansering i Europa kan Storbritannia være neste for Märtha Louise.

Satser friskt:  Prinsesse Märtha Louise (bildet) har sammen med Elisabeth Samnøy lansert boka "Møt din skytsengel" i flere land i Europa.
Foto: Scanpix
Satser friskt: Prinsesse Märtha Louise (bildet) har sammen med Elisabeth Samnøy lansert boka "Møt din skytsengel" i flere land i Europa. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter suksessen med boka "Møt din skytsengel" i Norge, brukte Märtha Louise og Elisabeth Samnøy fjoråret på å få engleskolen ut i Europa. Boka ble lansert i Sverige, Tyskland, Sveits, Østerrike, Belgia og Nederland. I Tyskland har boka vært inne på bestselgerlistene, og nå står Italia og Danmark for tur.

Spennende år Märtha Louises personlige assistent, Carina Scheele Carlsen, sier til Dagbladet at 2011 blir et spennende år for dem.

— Det er planlagt ett besøk til Italia, to til Tyskland og et til Danmark. Lanseringen av boka i Italia vil skje i midten av februar i forbindelse med en englekongress vi skal delta på i Torino. Når lanseringen i Danmark finner sted, er ikke klargjort enda, men den vil mest sannsynlig skje i august en gang, forteller Carlsen.

Storbritannia under planlegging - Det totale salgstallet for boka er ukjent, men i Norge har boka et samlet salg på rundt 40 000 eksemplarer, forteller informasjonssjef i Cappelen Damm, Ingunn Lindborg.  

Det har etter Dagbladets tidligere regnestykke gitt de to forfatterne i overkant av to millioner kroner i inntekter, sett ut fra en standardkontrakt. Om alt går etter planen kan lansering i Storbritannia være neste.

- Vi holder på å planlegge boklansering i løpet av året, men mye fortsatt ugjort. Når det vil skje skal være usagt, sier Carlsen.

Kan skape overskrifter Professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Dag Øistein Endsjø, sier til Dagbladet at om boka blir lansert i Storbritannia kommer hennes kongelige tittel til å selge mange bøker innenfor det alternative markedet.

— Märta og engleskolen representerer ikke noe nytt innen sjangeren, men hennes status vil være med å skape oppmerksomhet.

Kontroversiell Det er tre og et halvt år siden Märtha Louise og Samnøy startet Astarte Education, bedre kjent som engleskolen. Den har vært heftig debattert her hjemme. De har også vært i konfrontasjoner med journalister, noe som toppet seg da Bergensavisen ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg.

Journalist Linda Nilsen fra avisa deltok på tredagerskurset "Møt din skytsengel" uten å gi seg til kjenne, for seinere å skrive om opplevelsen. Klagen vant ikke fram i pressens faglige utvalg. Det samme kurset vil bli holdt i München i slutten av mars.