Snuser på sperregrensa

Kristelig Folkeparti kjemper mot sperregrensa og får bare 4,2 prosent på Norstats måling for Vårt Land i juli.

PÅ GRENSA: KrF med partileder Knut Arild Hareide og nestleder Dagrun Eriksen sliter på fersk meningsmåling. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
PÅ GRENSA: KrF med partileder Knut Arild Hareide og nestleder Dagrun Eriksen sliter på fersk meningsmåling. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette er den dårligste målingen for Kristelig Folkeparti siden stortingsvalget i fjor høst. I juni fikk partiet 5 prosent på den samme målingen.

Nestleder Dagrun Eriksen tar selvkritikk og varsler en tøffere linke.

- Fremover må det handle om mer enn å stoppe blå politikk. Vi har en jobb å gjøre for å vise KrFs reelle sentrumsprofil, sier hun.

Bakgrunnstallene for målingen og tidligere målinger viser at KrF mister velgere til venstresiden og de andre sentrumspartiene, noe som er en ny trend.

Arbeiderpartiet er klart største parti med 34,4 prosent til tross for en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng. Senterpartiet går fram 1,5 prosentpoeng til 5,9 prosent. Sosialistisk Venstreparti er ikke i nærheten av å nå sperregrensen med en oppslutning på 2,9 prosent, en oppgang på 0,4 siden juni.

For de andre partiene er det bare små endringer. Venstre får 5,5 prosent, Høyre 26,6, Frp 14,1 og Miljøpartiet de Grønne 3,8 prosent.

Dersom denne målingen hadde vært stortingsvalg ville Arbeiderpartiet fått 61 representanter på Stortinget, seks flere enn de har i dag. Høyre ville fått 48, like mange som i dag, og Frp ville fått 26, tre færre enn i dag. KrF ville mistet to av sine ti, mens Venstre ville beholdt de ti de har i dag.

Feilmarginen på målingen er mellom 0,8 og 3,6 prosentpoeng og størst for de største partiene.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer