Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snusprodusent tapte ankesak om nøytrale snusbokser

Snusprodusenten Swedish Match har tapt ankesaken i Borgarting lagmannsrett der kravet var at lovendringen som innebærer nøytrale snusbokser, ble satt til side.

TAPTE ANKE: Snusprodusent Swedish Match tapte kampen mot lovendringen som vil gjøre snusbokser nøytrale. Foto: Romas Dabrukas/ AP/ NTB Scanpix
TAPTE ANKE: Snusprodusent Swedish Match tapte kampen mot lovendringen som vil gjøre snusbokser nøytrale. Foto: Romas Dabrukas/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. juli i fjor besluttet regjeringen at alle tobakks- og snusprodukter skal ha nøytral emballasje. Tobakksprodusentene fikk en frist på ett år med å få på plass ny emballasje som ikke skal virke forlokkende.

Swedish Match saksøkte staten blant annet fordi selskapet mener at endringene i tobakksskadeloven er i strid med EØS-avtalen. Snusprodusenten krevde at den nye loven ble satt til side, men tapte saken da Oslo byfogdembete i november i fjor slo fast at loven er gyldig.

Borgarting lagmannsrett har nå behandlet ankesaken og kom i forrige uke fram til at snusprodusentens anke skal forkastes.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!