Snytt for kr 434 381 av Staten

Nordsjødykker (64) saksøkte Rikstrygdeverket og vant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) På grunn av rotete saksbehandling på det lokale trygdekontoret, mistet Karmøy-mannen (64) muligheten for å få utbetalt 750 000 kroner fra en erstatningsordning Statoil opprettet for dykkere i Nordsjøen.

- Staten blir ristet skikkelig i dommen fra lagmannsretten. Det skal vanligvis svært mye til å få tatt forvaltningen på sommel, men i denne saken fikk rotet deres så store økonomiske konsekvenser for min klient, sier advokat Carl Gunnar Sandvold i Projure advokatfirma til Dagbladet.no.

- Ikke-mitt-bord-mentalitet

64-åringen valgte å saksøke Staten, og reiste krav om å få erstattet et pengetap på 434 381 kroner. Det er pengesummen som gjensto av de 750 000 kronene, etter at han hadde fått utbetalt 315 619 kroner fra Statoil-ordningen på annet grunnlag.

Nå har Gulating lagmannsrett bestemt at Rikstrygdeverket må punge ut til den yrkesskadde Nordsjødykkeren.

9. april 2002 søkte den tidligere Nordsjødykkeren om uføretrygd ved Karmøy trygdekontor. Han gjorde oppmerksom på at søknaden måtte være ferdigbehandlet senest 24. mai samme år, ellers ville han miste erstatningsmuligheten fra Statoil. Trygdesjefen lovet at saken skulle prioriteres, da uførespørsmålet egentlig bare var en formalitet på grunn av Nordsjødykkernes nøye dokumenterte helseplager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer