Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

São Paulo vil bøtelegge dem som ikke tillater amming

Nå er det ammenekterne og ikke de ammende som skal bli straffet.

OFFENTLIG AMMING: Byen São Paulo i Brasil går inn for å bøtelegge forretninger og organisasjoner som ikke tillater offentlig amming. Nå mangler det bare at byens ordfører godkjenner den nye loven. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA
OFFENTLIG AMMING: Byen São Paulo i Brasil går inn for å bøtelegge forretninger og organisasjoner som ikke tillater offentlig amming. Nå mangler det bare at byens ordfører godkjenner den nye loven. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Offentlig amming dukker med jevne mellomrom opp i samfunnsdebatten.

Tirsdag kom nyheten om at Facebooks nye retningslinjer gjør at nettsamfunnet nå tillater bilder av ammede småbarnsmødre. Tidligere har disse blitt fjernet, men dette skal altså tillates fremover.

Vil bøtelegge ammenektere Også i den brasilianske byen São Paulo ser det ut til at ammende kvinner i framtida vil slippe å gjemme seg.

Bystyret har vedtatt en ny lov, som sier at dersom en forretning eller organisasjon forsøker å forhindre en mor i å amme, vil personen få over 1000 kroner i bot.

Den nye loven ble vedtatt i forrige uke, og det er ventet at byens ordfører vil godkjenne den i løpet av 20 dager.

Omdiskutert tema Amming har vært et mye omdiskutert tema i Brasil etter at det ble kjent at ammende kvinner måtte tåle å bli skjelt ut for å gjøre andre utilpasse.

Noen fikk også ukvemsord som «hore» ropt etter seg.

- Dessverre er samfunnet fremdeles veldig puritansk. I karnevaltida kan kvinnene vise brystene, men det er ikke tillatt å gi barnet ditt melk. Det er absurd at kvinner må gjemme seg for å amme, sa modellen Navarro Bueno, som selv fikk kjeft for å ha gitt sin sju måneder gamle datter melk under en utstilling i byen.

Nå tas det altså grep for at ammende kvinner ikke skal føle ubehag knyttet til dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!