RASERT: Slumbydelen Sodoma og Gomorra i Ghanas hovedstad Accra er blitt rasert. Foto: REUTERS/staff
RASERT: Slumbydelen Sodoma og Gomorra i Ghanas hovedstad Accra er blitt rasert. Foto: REUTERS/staffVis mer

Sodoma og Gomorra rasert - igjen

Hundrevis av bolighus og butikker ble lørdag rasert i slumbydelen Sodoma og Gomorra i utkanten av Ghanas hovedstad Accra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 4.000 år har gått siden de to oldtidsbyene med samme navn, som angivelig skal ha ligget ved bredden av Dødehavet, ifølge 1. Mosebok led samme skjebne.

Den gang var det ifølge Bibelen de kristnes og jødenes gud Jahve som sto bak ødeleggelsene og lot «svovel og ild» regne over de stakkars innbyggerne på grunn av deres heller løsslupne livsførsel og liberale syn på sex.

I Accra var det myndighetene som sto for raseringen, blant annet ved hjelp av bulldosere beskyttet av opprørspoliti som benyttet tåregass.

Frykt for flom i millionbyen ligger bak, ettersom Sodoma og Gomorra har vokst seg utover i lagunen, som nå skal utvides.

Tusenvis av innbyggere forsøkte å hindre rivingen ved å kaste stein på bulldoserne, men overmakten var for stor. Lørdag kveld sto de fortvilt i de rykende ruinene av det som engang var deres hjem.

Over 50 mennesker druknet i flom i Accra tidligere i måneden, etter kraftig regnvær som tette avløp, grøfter og kanaler ikke greide å ta unna.

Samme kveld omkom 96 mennesker som hadde søkt tilflukt på en bensinstasjon i en eksplosjonsartet brann.

President John Mahama lovet å forhindre lignende katastrofer i framtida, men for de fattige innbyggerne i Sodoma og Gomorra ble prisen høy.

- Han ødela disse byene og hele sletta, alle som bodde i byene og alt som grodde på marken, som det heter i 1. Mosebok.

(NTB)