Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sofavelgere går til Ap

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har mest å hente på mobilisering av «sofavelgerne».

HAR TILHENGERE I SOFAEN: Sofavelgere har sans for statsminister Jens Stoltenberg. Her stemmer han under dagens Stortingsvalg. EPA/LISE AASERUD NORWAY OUT
HAR TILHENGERE I SOFAEN: Sofavelgere har sans for statsminister Jens Stoltenberg. Her stemmer han under dagens Stortingsvalg. EPA/LISE AASERUD NORWAY OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Høyre, Venstre og SV bør håpe på lav valgdeltakelse, mens Ap og Frp har mest å hente på mobilisering av «sofavelgerne».

-Både Ap og Frp har mye å hente på en høy valgdeltakelse, Ap antakelig mest, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til Aftenposten. Han tror Frp langt på vei er ferdig mobilisert.

-Frp tok ikke politisk fellesferie, slik de andre partiene gjorde. Det var utspill gjennom hele sommeren, sier Jenssen. Han sier at tilhengere av større regjeringspartier ofte er tilfredse, men ikke mobiliserte. Han tror ikke Høyre, Venstre og SV vil mobilisere veldig mange velgere i løpet av valgkampens siste døgn.

-Tilhengerne til disse partiene tilhører den gruppen som stemmer uansett, kjedelig valgkamp eller ei. De gjør det godt når de store partiene gjør det dårlig, sier Jenssen.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling