Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Sofia» møter kundene sine personlig, og tar av seg trusa foran dem

Student selger truser på nett til fremmede menn.

FETISJER: Denne ukas episode av «Insider Fem» utforsker fetisjer, og vi møter BDSM-paret Frode og Rakel, samt «Sofia» som tjener tusenvis på trusesalg. Video: Fem/Insider Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai ble studenten «Sofia» introdusert for trusesalg på nett, og siden det har hun tjent opptil 30 000-40 000 kroner.

- Det er så lett å tjene penger på den måten, uten at det blir prostitusjon, sier «Sofia» til Dagbladet.

I kveldens episode av dokumentarprogrammet «Insider Fem» på kanalen FEM, utforsker programleder Milda Melland forskjellige fetisjer, og er blant annet med når «Sofia», leverer ei truse til en kunde.

Gjennom en profil på en nettside for trusesalg kommer «Sofia» i kontakt med betalingsvillige menn, men det holder ikke å sende trusene i posten. «Sofia» møter kundene sine personlig, og tar av seg trusa foran dem.

Se videoen øverst i saken.

- Ingen «big deal» å selge truser

«Sofia» har valgt å stille opp i TV-programmet fordi hun synes det er viktig at folk ikke skal se ned på det hun driver med.

- Det er ikke noen «big deal» å selge truser, sier hun.

«Sofia» er ikke hennes egentlige navn, og i programmet blir både ansikt og stemme anonymisert, i frykt for at noen skal kjenne henne igjen. Likevel forteller hun at flere av vennen hennes vet om trusesalget, og at de ikke har noen problemer med det.

ENKLE PENGER: - Det tar fem minutter å ta av seg trusa, også er du 800 kroner rikere. Foto: Fem/Insider
ENKLE PENGER: - Det tar fem minutter å ta av seg trusa, også er du 800 kroner rikere. Foto: Fem/Insider Vis mer

- Flere av de synes det er greit, og noen vil til og med at jeg skal introdusere de for miljøet, sier hun.

«Sofia» forteller at ingen har reagert negativt når hun har fortalt om inntektskilden sin, men tror at det skyldes måten hun legger det fram på.

- Jeg forklarer jo hvor enkelt det er, og hvor lite seksuelt det er. Det tar fem minutter å ta av seg trusa, og så er du 800 kroner rikere, forteller hun.

Kodeord og avtalte regler

I tillegg til «Sofia» og truse-fetisj, får seerne også innblikk i en myteomspunnet fetisj, BDSM, som er en utvidet forkortelse for sadomasochisme. I hovedsak dreier fetisjen seg om å dominere andre, eller selv å bli dominert.

Paret Frode (26) og Rakel (19) deler åpent om hvordan det er å leve i det de omtaler som et dominant/submissivt-forhold, altså at den ene er underlagt den andre i seksuelle situasjoner, eller «lek», som paret kaller det.

Da paret møttes visste de ikke at begge delte den samme fetisjen.

- Etter litt fleiping og flørting på meldinger tok Rakel initiativ, og spurte rett ut om fetisjer og interesser, forteller paret i en e-post til Dagbladet.

Ingen av dem hadde noe særlig erfaring med BDSM fra før av, og setter pris på at de fikk utforske det med hverandre.

BDSM: Paret Frode og Rakel deler fetisjen BDSM, men understreker at de følger regler begge er enige om. Foto: Insider/Fem
BDSM: Paret Frode og Rakel deler fetisjen BDSM, men understreker at de følger regler begge er enige om. Foto: Insider/Fem Vis mer

- All lek foregår innenfor avtalte grenser og regler, regler som vi begge er enige om. Man har også et kodeord, som stopper leken umiddelbart, sier de.

Dersom maktfordelingen er avtalt, er begge parter likeverdige, understreker paret.

- Den dominante har kun makt over den underdanige fordi den underdanige velger å gi fra seg den makten, fortsetter de.

- Det er viktig å snakke åpent om fetisjer

Paret er svært åpne i programmet, men Frode og Rakel har fått utelukkende gode og nøytrale tilbakemeldinger på deltakelsen i programmet.

VIKTIG Å SNAKKE OM: Paret deler meningen om at åpenhet skaper aksept. Foto: Insider/Fem
VIKTIG Å SNAKKE OM: Paret deler meningen om at åpenhet skaper aksept. Foto: Insider/Fem Vis mer

- Vi ville vise vår side av saken, og samtidig avkrefte litt myter og fordommer rundt BDSM. Forståelse og aksept oppnås som regel best gjennom åpenhet og ærlighet, sier de.

De tror også at det har blitt større aksept rundt fetisjer den siste tida, og opplever at flere er nysgjerrige på det.

- Samtaler med venner som vil høre om BDSM ender ofte opp med å vare i flere timer. Det viser jo bare en voksende aksept for temaet, fortsetter de.

Se «Insider Fem» på torsdager kl. 21.30 på Fem, og på Dplay.

KLIKKENE SOM TELLER: Glamourmodellene i dag tjener penger på antall klikk på en betalingstjeneste på nett, og foretrekker det i stedet for fotografier i glamourmagasiner i bladhylla. Én av jentene har fått fjernet søkbare bilder av seg selv der hun poserer toppløs. Video: Insider FEM på kanalen FEM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!