Sofie (20) holder appell i Fritt Ord-demonstrasjon

1000 ventes til markering ved Oslo S tirsdag.

HOLDER APPELL: Sofie (20) er provosert av at Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsen peker ut henne og andre barn som skadet av sine mødre. Hennes mor Ellen Frøysaa (til venstre) lever i et lesbisk parforhold med Nina Bergström. Hele familien kommer til demonstrasjonen mot Fritt Ord-tildelingen tirsdag, og Sofie skal holde appell. FOTO: ESPEN RØST
HOLDER APPELL: Sofie (20) er provosert av at Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsen peker ut henne og andre barn som skadet av sine mødre. Hennes mor Ellen Frøysaa (til venstre) lever i et lesbisk parforhold med Nina Bergström. Hele familien kommer til demonstrasjonen mot Fritt Ord-tildelingen tirsdag, og Sofie skal holde appell. FOTO: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det er ventet at demonstrasjonen mot at Nina Karin Monsen får Fritt Ord-prisen vil trekke en stor menneskemengde utenfor Oslo S i morgen.

Demonstrasjonen har blant annet bakgrunn i en Facebook-gruppe mot tildelingen av prisen, og LLH er også med som arrangør av demonstrasjonen. Facebook-gruppa har mandag kveld over 9500 medlemmer, og over 3300 har også signert en protest mot at Monsen får prisen på opprop.no.

Rundt 700 har meldt seg på til markeringen på Facebook. Lisa Dillan i aksjonsgruppa skriver i en pressemelding at over 1500 personer kan ventes til arrangementet.

- Det kan bli mange som kommer, sier Dillan til Dagbladet.no.

- TrakassererKim Friele skal holde en appell, og Francis Seiersted er også ventet til arrangementet. Markeringen skal foregå på Kristian Fredriks plass ved Oslo S, etter at LLH fikk nei til å demonstrere på Operataket. - Vi støtter Fritt Ords intensjoner om en åpen og konstruktiv debatt hvor alle synsvinkler slipper til, men tar avstand fra at man hedrer og gir legitimitet til en forfatter og debattant som benytter krenkende merkelapper som en vesentlig del av sin argumentasjon og retorikk. Prisvinneren trakasserer både homoseksuelle, sæddonorer, prostituerte og barn av lesbiske og homofile. En del av Monsens skriftlige arbeider de siste årene bryter langt på vei med grunnleggende menneskerettslige prinsipper om likeverd og respekt, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer