Skyting i Utrecht

Sofie (24): Skulle tatt trikken i dag, men har fri

- Skremmende, sier den norske studenten.

DØDSOFFER: Tre personer er drept etter dagens skyting i Utrecht. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP / NTB Scanpix
DØDSOFFER: Tre personer er drept etter dagens skyting i Utrecht. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har aldri vært så glade for å ha hjemmekontor som i dag. Det som har skjedd, er sjokkerende og skremmende, sier Sofie Solbø (24) til Dagbladet.

Solbø og to andre lærerstudenter ved NTNU i Trondheim har praksis i Nederlands fjerde største by Utrecht, som i dag ble rammet av noe som kan være et terrorangrep: Én person åpnet plutselig ild på trikken i sentrum. Tre personer er drept, og fem skadd, tre av dem er livstruende.

HOLDER SEG HJEMME: De norske studentene Sofie Solbø fra Grovfjord i Troms og Remi André Slotterøy (25) fra Brønnøysund velger å holde seg hjemme i dag. Beredskapsnivået i Nederland er på sitt høyeste etter skyteepisoden i sentrum. Foto: Privat
HOLDER SEG HJEMME: De norske studentene Sofie Solbø fra Grovfjord i Troms og Remi André Slotterøy (25) fra Brønnøysund velger å holde seg hjemme i dag. Beredskapsnivået i Nederland er på sitt høyeste etter skyteepisoden i sentrum. Foto: Privat Vis mer

- Vi bor i Houten, 13 minutters kjøring fra 24 oktoberplein [hvor angrepet skjedde], og tar trikken forbi stedet hver dag. Men i dag hadde vi fri, forklarer den norske studenten.

På frifot

Ifølge Allgemeen Dagblad Utrecht opplyser politiet at det kan være snakk om flere skyteepisoder, og gjerningsmannen eller -mennene er på frifot. Skoler bes om å holde dørene låst.

LIVE: Flere skal ha blitt skadet i en skyteepisode på en trikk i den nederlandske byen Utrecht, melder politiet ifølge avisa Telegraaf. Video: AP Vis mer Vis mer

- Jeg får melding fra den tredje av oss, som er på praksisskolen sin i dag om at det er blitt gitt beskjed om at elevene ikke får forlate skolen. De er ellers trygge, forteller Solbø.

De norske studentene begynte praksisen i Utrecht i februar, og skal etter planen tilbake til Norge til påske.

Høyeste nivå

Trusselnivået i Utrecht ble hevet til høyeste nivå - 5 - for første gang i Nederland. Området rundt åstedet i sentrum er sperret av og vrimler med antiterrorpoliti og helsearbeidere.

UTRECHT: Flere er skadet etter skyting på trikk i Utrecht, Nederland. Video: AP / Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

- Det er kaos på nyhetene, men her vi er, går ting som normalt. Vi føler oss ikke utrygge, sier 24-åringen fra Skånland i Troms.

- Er dere redde?

- Så lenge gjerningsmannen er på frifot, er det tryggest å bli hjemme, sier Sofie Solbø.

Under en pressekonferanse onsdag kveld bekreftet myndighetene at gjerningsmannen hadde blitt pågrepet på en adresse i sentrum av byen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer