- Sofistikerte angrep som er mer lønnsomme enn noen gang

Vi sover med telefonen og har den med oss overalt - likevel glemmer vi å sikre den.

GLEMMER DET VIKTIGSTE: - Ethvert nettangrep er mer lønnsomt enn noen gang, mener programvareselskapet Symantec. De slapp i dag sin Norton-rapport om nettkriminalitet. Foto:AP / Ng Han Guan / NTB Scanpix
GLEMMER DET VIKTIGSTE: - Ethvert nettangrep er mer lønnsomt enn noen gang, mener programvareselskapet Symantec. De slapp i dag sin Norton-rapport om nettkriminalitet. Foto:AP / Ng Han Guan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som Dagbladet i dag lanserer sin artikkelserie om grove svikt i norsk datasikkerhet, kom resultatet av en av verdens største internasjonale studier om nettkriminalitet.

Norton-rapporten viser at ofre for nettkriminalitet aldri er blitt rammet hardere:

- Dagens nettkriminelle bruker mer sofistikerte metoder, for eksempel randomware og spear-phishing (digital snoking etter sensitiv informasjon, red.journ.), noe som gjør hvert angrep mer lønnsomt enn noen gang, sier Stephen Trilling.

- Økt med 50 prosent Han er teknologisjef i det amerikanske programvareselskapet Symantec, som utvikler og selger sikkerhetsprogramvarer.

Han legger til: - Det gjennomsnittlige økonomiske tapet per offer har økt med 50 prosent.

Samtidig har de spurte, 13 000 personer fordelt på 24 land, opplevd mindre nettkriminalitet det siste året. Likevel rammes de som utsettes for nettangrep hardt.

Kjenner du deg igjen? I rapporten kommer det fram at nesten halvparten av forbrukerne er så knyttet til smarttelefonene sine at de sover med dem. Likevel er det alt for få som faktisk beskytter telefonen mot svindel, ifølge pressemeldinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer