Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sogndal: 17-åring varetektsfengslet i fire uker

Den ene 17-åringen som er siktet for forsettelig drap på Arve Beheim Karlsen, er likevel varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogn forhørsrett ville sist fredag ikke varetektsfengsle 17-åringen, men påtalemyndigheten påkjærte kjennelsen til Gulating lagmannsrett. Lagmannsretten kom i dag fram til at gutten likevel skal varetektsfengsles.

- Jeg er overrasket og skuffet, men tar det til etterretning. 17-åringen er også skuffet. Nå er ballen spilt over til politiet. Vi får nå se hva de finner i de neste fire ukene, sier 17-åringens forsvarer, advokat Odd Arne Nilsen.

17-åringen skal sitte varetektsfengslet i Ålesund fram til 28. mai.

Han og en annen 17-åring er siktet for forsettlig drap og trusler med rasistisk innhold under særdeles skjerpende omstendigheter.

Den andre 17-åringen godtok varetektsfengsling på fire uker i forhørsretten. Men hans forsvarer, Tor Erling Staff, påkjærte senere kjennelsen til Gulating lagmannsrett.

Denne er ennå ikke avklart.

Den indiskfødte Arve Beheim Karlsen ble funnet druknet 26. april ved utløpet av Sogndalselva. Da hadde han vært savnet siden fredag 23. april. Noen vitner så at han løp nedover langs elva med et par personer bak seg.

(NTB)