Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søgne slo Dubais nyttårsfest, satte ny verdensrekord i fyrverkeri

Kontrollørene fra Guinness har godkjent verdensrekorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart sent lørdag kveld.

Kontrollørene gikk over hver eneste pall og sjekket hvor mange av batteriene som var blitt avfyrt. De kom til slutt fram til 540.382 fyrverkerieffekter, og dermed ble fjorårets rekord fra Dubai slått med god margin, skriver Fædrelandsvennen.

Det var i forbindelse med årets julegrantenning på Tangvall at fyrverkeriforhandleren og initiativtaker Frank Abildsnes fikk med seg fyrverkeriprodusenten Svea og virkelig slo på stortromma.

På seks minutter skulle godt over en halv million raketter i lufta. Det tilsvarer ti kilo krutt hvert sekund. Fyrverkeriet var laget som et stort norsk flagg i rødt, hvitt og blått.

Det var på størrelse med en fotballbane, og ble tegnet opp på himmelen over Søgne, men den offisielle dommen fra Guinness lot vente på seg til kontrollørene hadde sjekket grundig.

Rekorden som ble slått lørdag, ble satt under nyttårsfeiringen i Dubai i fjor. Da ble det avfyrt 479.651 fyrverkerieffekter.

(NTB)

NY VERDENSREKORD:  Fra verdensrekordforsøket i fyrverkeri på Tangvall i Søgne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
NY VERDENSREKORD: Fra verdensrekordforsøket i fyrverkeri på Tangvall i Søgne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling