- Søgnen bør trekke seg

Naturvernforbundet sterkt kritisk til Skogeierforbundets mange miljøhatter.

GROVT TILLITSBRUDD: Lars Haltbrekken, leder i Norsk Naturvernforbund, er skuffet over Norges Skogeierforbund. Foto: Nina Hansen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GROVT TILLITSBRUDD: Lars Haltbrekken, leder i Norsk Naturvernforbund, er skuffet over Norges Skogeierforbund. Foto: Nina Hansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Norges Naturvernforbund reagerer sterkt på Norsk Skogeierforbunds dobbeltrolle når det gjelder miljøinformasjon, som Dagbladet skrev om i forrige uke.

- Svein Søgnen og Norges Skogeierforbund bør definitivt trekke seg fra Miljøklagenemnda. De har vist at de ikke er tilliten verdig. Skogbruket må finne noen andre, sier leder Lars Haltbrekken.

- Med den ene hånda skal Søgnen gi tilgang til miljøinformasjon, og med den andre gjør han sitt beste for å hindre tilgang. Det er umulig, det svekker tilliten til både Miljøklagenemnda, Norges Skogeierforbund og hele systemet, sier Haltbrekken.

Et internt notat på avveie viser hvordan Svein Søgnen i jobben som rådgiver i Skogeierforbundet har forfattet svarbrev med forklaring for et skogeierandelslag, der han utdyper hvordan han bevisst har utelatt informasjon overfor en miljøverner. Samtidig sitter han i den offentlige Miljøklagenemnda, som skal forvalte Miljøinformasjonsloven og hjelpe de som ønsker innsyn i miljøsaker hos private virksomheter. Overfor Dagbladet bekrefter Søgnen at han kan komme i situasjoner der han behandler svarbrev han selv har skrevet, at dette er en vanlig del av hans jobb og at han ikke ser på dette som noe problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer