RYKKET INN: I helga ble det avholdt friluftsgudstjeneste på gamle Bunes kirkegård, men noen dåp ble det ikke. Dette til tross for at dette var noe sokneprest Hanne Gunntveit Sinkerud hadde ønsket seg.

Dermed bestemte hun seg for å ta grep, og i går rykket Setskog Menighetsråd inn en annonse i lokalavisa Indre Akershus Blad. Foto: Facebook
RYKKET INN: I helga ble det avholdt friluftsgudstjeneste på gamle Bunes kirkegård, men noen dåp ble det ikke. Dette til tross for at dette var noe sokneprest Hanne Gunntveit Sinkerud hadde ønsket seg. Dermed bestemte hun seg for å ta grep, og i går rykket Setskog Menighetsråd inn en annonse i lokalavisa Indre Akershus Blad. Foto: FacebookVis mer

Sognepresten ber menigheten hoppe til sengs og lage barn - NÅ

- Det er ingen tid å miste. Tiden for unnfangelse er nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga ble det avholdt friluftsgudstjeneste på gamle Bunes kirkegård, men noen dåp ble det ikke. Dette til tross for at dette var noe sokneprest Hanne Gunntveit Sinkerud hadde ønsket seg.

Dermed bestemte hun seg for å ta grep, og i går rykket Setskog Menighetsråd inn en annonse i lokalavisa Indre Akershus Blad. Her kunne man under tittelen «Tid for unnfangelse» lese:

«Gamle Bunes kirkested er et vakkert sted. På neste års friluftsgudstjeneste ønsker vi oss barnedåp. Vi lover en fantastisk ramme rundt begivenheten. Det er ingen tid å miste. Tiden for unnfangelse er nå. Hermed er oppfordringen gitt. Vi gleder oss med dere og ser fram til den store barnedåpen 2016.»

Gjøre noe med det Sogneprest Sinkerud utdyper annonsen, som også ble publisert på menighetens Facebook-sider, overfor Dagbladet.

- Det som ligger til grunn her er at vi har en årlig friluftsgudstjeneste, og i vår snakket vi om at det hadde vært veldig hyggelig med dåp. Vi hadde en flott gudstjeneste på søndag selv om det ikke ble dåp. Da begynte vi å snakke om det igjen og kom fram til at det nå er på tide å rykke inn en annonse og oppfordre folk til å gjøre noe med det til neste år, flirer hun.

- Vi synes dette var en litt morsom måte å gjøre det på.

Setskog er heller ikke noen stor menighet. Sinkerud forteller at det dreier seg om drøye 600 innbyggere.

- Det er et lite sted og en liten menighet, og det er jo også det som er litt morsomt. Når det først fødes noen her, så blir det en aldri så liten begivenhet, sier hun.

Gjør også vielser Det er kanskje ikke hver dag kirken rykker inn annonse med denne typen oppfordringer. Sognepresten forteller til Dagbladet at de utelukkende har fått positive tilbakemeldinger.

- Jeg har også snakket med andre som har fått mye positiv respons. Det var også noen som hadde fått en telefon fra en bestemor. Hun fortalte at et av barnebarna hennes ble døpt der for 17 år siden, sier Sinkerud.

Men foreløpig har lovnaden om å stille barn til dåp uteblitt.

- Vi får håpe noen tar oppfordringen i det stille. Det er kanskje like greit at det ikke proklameres. Det var noen som lurte på hva vi faktisk oppfordrer til, men vi er et gammelt kirkested og vi kan faktisk vie folk også om det er det om å gjøre.

OPPFORDRER: - Vi får håpe noen tar oppfordringen i det stille. Det er kanskje like greit at det ikke proklameres. Det var noen som lurte på hva vi faktisk oppfordrer til, men vi er et gammelt kirkested og vi kan faktisk vie folk også om det er det om å gjøre, sier Sinkerud. Foto: Facebook
OPPFORDRER: - Vi får håpe noen tar oppfordringen i det stille. Det er kanskje like greit at det ikke proklameres. Det var noen som lurte på hva vi faktisk oppfordrer til, men vi er et gammelt kirkested og vi kan faktisk vie folk også om det er det om å gjøre, sier Sinkerud. Foto: Facebook Vis mer