Sognepresten fraskriver seg ansvaret

Døra til kirken der det døde spedbarnet lå, var ulåst. Nå er kistene flyttet.

FORSVUNNET: Den døde norske guttebabyen Ville var forsvunnet da han skulle begraves. Bare kransen ligger igjen. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.
FORSVUNNET: Den døde norske guttebabyen Ville var forsvunnet da han skulle begraves. Bare kransen ligger igjen. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BROMMA (Dagbladet): Sogneprest i Bromma, Torbjörn Gustavsson sier til Dagbladet at det som har skjedd er helt forferdelig.

- Man vet jo ikke hva som har hendt. Dette er en helt forskrekkelig historie, sier han til Dagbladet.

Den tidligfødte gutten Ville, sønn av den norske langrennsprinttreneren Ulf Morten Aune og hans svenske kone Maria, forsvant fra kista han lå i mandag denne uka.

Nå håper Sognepresten at politiet fortest mulig kommer til bunns i saken slik at foreldrene til lille Ville kan få fred.
Samtidig fraskriver han seg ansvaret for det som har skjedd.

- Dette er ikke vårt ansvar. Det huset er ikke vårt. Kirken er vår.

IKKE ANSVAR: Sogneprest i Bromma, Torbjörn Gustavsson, tar ikke ansvaret for at Ville forsvant. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.
IKKE ANSVAR: Sogneprest i Bromma, Torbjörn Gustavsson, tar ikke ansvaret for at Ville forsvant. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet. Vis mer

Expressen meldte i dag tidlig at rutinene for oppbevaring av kistene er endret, og at alle kistene er flyttet fra rommet Ville forsvant fra.

Sognepresten innser at det ikke er så mye han kan få gjort for å løse saken med spedbarnet som forsvant fra en kiste.

- Det viktigste nå er å få klarhet i det som har skjedd. Vi kan ikke gjøre så mye. Vi har jo ikke adgang til dette huset, men er det noe vi kan gjøre så gjør vi selvsagt det.

Han ble selv informert om det som hadde skjedd på mandag, samme dag som foreldrene oppdaget at det døde spedbarnet var borte fra kisten.

HER LÅ HAN: Mandag var han forsvunnet. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet.
HER LÅ HAN: Mandag var han forsvunnet. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet. Vis mer

Sogneprest Gustavsson har ikke selv møtt foreldrene ennå, men sier til Dagbladet at en kollega har bistått familien.

Politiet sa tidligere i dag til Dagbladet at de har mottatt flere tips i saken.

KISTA VAR TOM: Da landslagstrener Ulf Morten Aune og samboeren Maria skulle ta et privat farvel med Ville i forkanten av begravelsen, var det døde guttebarnet borte. Foto: Leif R. Jansson/Scanpix
KISTA VAR TOM: Da landslagstrener Ulf Morten Aune og samboeren Maria skulle ta et privat farvel med Ville i forkanten av begravelsen, var det døde guttebarnet borte. Foto: Leif R. Jansson/Scanpix Vis mer