Sognepresten risikerer søksmål

Elskerinnens far slo alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 62-årige sognepresten Torbjørn Lied fra Kristiansand, som på fredag gikk av etter at det kom fram at han har hatt et seksuelt forhold til en ung kvinne han var sjelesørger for, risikerer nå å bli saksøkt av kvinnens familie, skriver VG.

Ferieturer

Forholdet mellom sognepresten og kvinnen har pågått i to år. De to har blant annet vært på ferie sammen i London og Oslo, skriver Fædrelandsvennen.

Den 20-årige kvinnens far hadde lenge gått med mistanke om forholdet, og fikk bekreftelse da han ransaket datterens PC. Der fant han loggede chattesamtaler hun hadde hatt med den langt eldre presten mens han var på tjenestereise i Bangladesh for Normisjon. Samtalene er nå overlevert politiet.

- Dersom det ikke blir reist noen straffesak, vil vi vurdere sivilt søksmål, sier faren.

- Vi går gjennom materialet for å vurdere om det foreligger noe straffbart i saken. Lenger er vi ikke kommet, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Store problemer

Kvinnen har lenge slitt med store personlige problemer og oppsøkte Lied for hjelp. Han var hennes sjelesørger, og kvinnens far medgir at hun en stund hadde utbytte av samværet.

- Men det som har skjedd de siste par åra, har ikke vært av det gode. Det han har gjort mot min datter, er galt, sier faren, som mener sognepresten har tatt makten over datteren.

- Det er ingen tvil om at han har bidratt til å ødelegge hennes liv over en lang periode, sier kvinnens far.

- Jeg beklager at jeg lot meg rive med av de kjødelige lyster, og vil be alle om tilgivelse for det jeg har gjort. Jeg er fryktelig lei meg for det som har skjedd, og er redd for hvordan det går med den unge kvinnen, sa Lied til Dagbladet.no fredag kveld.

- Vi vet ennå ikke om de to vil fortsette å ha kontakt. Det bekymrer oss mest, sier faren til Fædrelandsvennen.

- ANGRER: Torbjørn Lied (62).